Monica Macovei ii cere ministrului Educatiei sa-i retraga titlul de doctor lui Ponta

Iulian Popescu | 22.11.2015

Europarlamentarul Monica Macovei, președintele partidului M10, i-a cerut duminică ministrului Educației, Adrian Curaj, să aibă curajul să le retragă titlul de doctor fostului premier Victor Ponta și tuturor celorlalți care au obținut prin fraudă acest titlul academic.

Pe aceeași temă

 

"Suntem la sediul M10, filiala Galați, care este pe strada Universității și Galațiul are o universitate de tradiție și cu o vechime de 65 de ani și pentru că suntem pe strada Universității, unde avem o universitate foarte bună, îi cer ministrului Curaj, ministrul Învățământului, să aibă curajul și să-i retragă titlul de doctor lui Victor Ponta", a declarat Macovei.

 

Ea consideră că trebuie să le fie retrase diplomele de doctorat sau de masterat tuturor celor care și-au plagiat tezele.

 

"Victor Ponta a plecat acasă că așa i-a spus strada, dar de ce să rămână cu titlul de doctor pe care nu-l merită, pe care l-a furat? Deci, domnule ministru Curaj, aveți curajul să-i retrageți titlul de doctor lui Victor Ponta și tuturor celorlalți care și-au plagiat tezele de doctorat și nu sunt doctori, sau de masterat, și să le retrageți și lor diplomele", a spus liderul M10.

 

Monica Macovei a fost prezentă duminică la Galați, unde a participat la prima conferință de presă organizată de filiala locală a partidului M10.

 

***

 

Plagiatul premierului Victor Ponta și lipsa de urmări în acest caz a născut multe semne de întrebare în mediile academice din străinătate referitor la modul în care se acordă doctoratele în România și a produs pagube de imagine uriașe pentru universitățile noastre, explica în această vară Marian Popescu, președintele Comisiei de Etică a Universității din București.

 

"S-a creat o situaţie extraordinară, pagubele de imagine pentru universitatea românească produse de acel caz din 2012 sunt uriaşe. Nu exagerez cu nimic. Românii care s-au realizat în materia academică în străinătate au fost chestionaţi din Israel până în America, din Germania până unde vreţi, în legătură cu felul în care se dau şi se iau doctoratele în România", a spus Marian Popescu.

 

De aceea,pentru a evita controversele, Coisia de Etică a UB propune ca lucrările demnitarilor suspectaţi de plagiat să fie analizate şi de comisii din instituţiile de învăţământ superior, nu doarde Consiliul Naţional de Etică, din subordinea Ministerului Educaţiei.

 

Consiliul Naţional de Etică din subordinea Ministerului Educaţiei i-a salvat de acuzația de plagiat e mai mulți politicieni, printre care Victro Ponta și Gabriel Oprea, deși specialiștii au spus clar că în ambele cazuri este vorba de plagiat.

 

CITEȘTE ȘI: Universitatea din Bucuresti SOLICITA in mod oficial ministrului Educatiei sa ii retraga titlul de Doctor lui Victor Ponta

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22