Vladimir Putin, presedintele Rusiei, efectueaza o vizită în Iran, prima din ultimii 8 ani

Paul Cristescu | 23.11.2015

Președintele rus Vladimir Putin efectueaza astazi o vizita în Iran undeva va avea o serie de intalniri cu reprezentanți ai conducerii de la Teheran și va participa la Forumul țărilor exportatoare de gaz. Ultima vizita a lui Putin in Iran dateaza din 2007.

Pe aceeași temă

 

Iuri Ușakov, consilier la Kremlin, a declarat ca șeful statului rus are programate convorbiri cu președintele iranian Hassan Rohani și cu liderul suprem, ayatollahul Ali Khamenei, cu care va discuta aspecte legate de relațiile bilaterale în domenii precum cel al energiei nucleare, al petrolului și gazelor naturale, dar și cooperarea ruso-iraniană în sectorul apărării, transmite Agerpres.

 

Vor fi discutate și probleme care preocupă în prezent comunitatea internațională, în special situația din Siria și lupta împotriva terorismului.

 

Vizita președintelui rus în Iran vine pe fondul intensificarii eforturilor diplomației ruse în dosarul sirian, Moscova dorind crearea unei coaliții internaționale din care să facă parte și Iranul, Iordania și alte țări din regiune, precum și occidentalii, pentru a lupta împotriva Statului Islamic, notează AFP.

 

După atentatele din Franța, Occidentul și Rusia au început să-și apropie pozițiile în ceea ce privește situația din Siria și au decis, împreună cu statele partenere din G20, să-și consolideze cooperarea împotriva amenințării jihadiste. Rusia și Iranul, pe de o parte, și occidentalii și țările arabe, pe de altă parte, continuă să aibă insa divergențe în ceea ce privește viitorul politic al președintelui sirian Bashar al-Assad.

 

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, declara săptămâna trecută că, după atentatele de la Paris, 'este inacceptabil' să ceri plecarea lui Bashar al-Assad ca o 'condiție prealabilă pentru orice coaliție împotriva terorismului'. SUA insistă însă asupra unei tranziții în Siria fără Al-Assad.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22