Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


În ce fel interpretați atentatele teroriste, putem vorbi despre un război religios, despre o falie civilizațională ireconciliabilă între Occident şi Islam sau nu?

Există o corelație între atentate şi valul migraționist?

Considerați că răspunsul Europei, inclusiv punerea în discuție a spațiului Schengen, este adecvat şi soluție pentru problemă?

Spune-ți părerea

argumente si puncte de vedere
Comentarii
cosmin 2015-12-04
...occidentul are discernamantul alterat de bunăstarea si confortul ultimilor 50 de ani.islamul nu e decât unul dintre barbarii care musca din civilizatia occidentala.mai stau la rând:rusiisi chinezii.daca spiritul european ar fi fost intact si instinctul de conservare ar fi functional statul islamic ar fi fost demult distrus.
Vicentio B. 2015-12-03
Spneti deschis CINE raspunde de aceasta dezbatere, cand induceti cenzurarea si motivele/criterrile, care doriti sa le folositi, mai ales daca textul trimes are continut , formulari decente, iar acestea indeplinesc loialitatea fata de ADEVAR. In acest context retrimet mesajul la care fac referire (citat) : "UTILITATEA unei astfel de dezbateri INTERNE, care de fapt se refera la elemente EXTERNE, este drept la ordinea zile, pare cel putin BIZARA, mai ales ca in Romania sunt, vizibile si fara avioanele germane de recunoastere Tornado, alte EXTREM DE GRAVE PRIORITATI nerezolvate de un sfert de secol ! NU ma mai refer la Dosarele Revolutiei si/sau Dosarele Mineriadelor ! Sa luam spre exemplu o tema mai recenta numita PLAGIAT, care desi s-a dezbatut in cadrul DGS de cateva ori, inclusiv adunarea de semnaturi, s-a dovedit NULA, ca sa nu spun in FIASCO !. Ca atare propun ca DGS & Revista 22 sa initieze o dezbatere pe tema: dece in Romania moralitatea este la PAMANT iar mentalitatea in AER !
DanC 2015-12-03
Da, Islamul are niste probleme mari si atit timp cit Vestul nu indrazneste sa le numeasca, actele teroriste vor continua.
Problemele Islamului sint jihadul militant, legea sharia si ideea ca Mahomed a fost Fat Frumos. Chestiile astea trei fac per total ca Islamul sa fie incompatibil cu lumea moderna. Iar liderii din Occident care se feresc sa puna in aceeasi propozitie termenii Islam si terorism (Obama, Merkel, Hollande, Cameron) - pur si simplu se impusca in picior. Atentatele vor continua pentru ca Vestul continua sa se lege la ochi singurel. Cu 'Imagine' a lui Lennon, cu "Islam=religia pacii" si alte timpenii.
Vasile Popa 2015-12-02
Habar nu am ce vrea Statul Islamic. Nu invat nimic despre Islam din presa iar retorica ISIS care poate rezona in lumea islamica este cenzurata aici. Este in primul rand o falie de comunicare. Revolutionarul unuia este teroristul altuia. Revolutionarii americani si evreii fondatori ai Israel-ului au fost teroristi pentru britanici iar palestinienii pentru israelieni. Evreii au fost teroristi pentru Antonescu. Nazistii, legionarii si mujahedinii au fost teroristi pentru comunisti. Revolutionarii romani au fost teroristi pentru Ceausescu, la fel ca si demonstrantii de la Piata Universitatii pentru Iliescu. Terorismul, este arma saracului, care rareori castiga daca nu primeste ajutor substantial de la un popor disperat cum a fost cel german sau roman, ori un stat sponsor interesat: americanii de la francezi, evreii si mujahedinii de la americani, iar palestinienii, de la dusmanii Israel-ului. Restul, doar speculatii.
Total 4 comments.
4458
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22