Principele Nicolae, dupa excluderea din Casa Regala: Exilul doare teribil!

Tudor Despina | 02.12.2015

Exilul doare teribil, spune fostul Principe al Romaniei, Nicolae Medforth Mills, intr-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Nationale a tarii.

Pe aceeași temă

 

"Când e ziua ţării tale, când trecutul e mai prezent ca oricând, cel mai greu este să nu fii acasă. Cu exilul nu te înveţi. Exilul doare teribil! Români, în vremuri tulburi să ne luăm speranţa din tăria care curge prin venele neamului nostru, asuprit, dar niciodată îngenuncheat. La mulţi ani!", a transmis Nicolae intr-un mesaj citat de Gandul.

 

In 11 August, Casa Regala a Romaniei anunta intr-un comunicat ca Regele Mihai I i-a retras nepotului sau Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de Principe al Romaniei si calificativul de Alteta Regala. Regele Mihai l-a exclus, de asemenea, pe Nicolae de la linia de succesiune la Coroana Romaniei, incepand cu 1 August 2015.

 

Comunicatul transmitea la acel moment ca “Regele Mihai a luat deciziile cu gandul la Romania timpurilor care vor veni dupa incheierea domniei si vietii ficei sale, Margareta, Custodele Coroanei”. Casa Regala vorbea atunci despre nevoia unei carmuiri “sub semnul modestiei, bine cumpanita, cu principii morale, respect si mereu cu gandul la ceilalti”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22