Vladimir Putin: Este greu să învingem teroriștii singuri. Turcia isi va regreta faptele

Iulia Mincu | 03.12.2015

In discursul anual despre starea naţiunii, tinut in fata Adunarii Federale, președintele rus Vladimir Putin s-a referit la lupta impotriva terorismului si a acuzat autorităţile de la Ankara de faptul că se fac vinovate de moartea soldaţilor ruşi în Siria şi a ameninţat Turcia cu răzbunarea.

Pe aceeași temă


 

”Este greu să învingem teroriștii singuri, în condițiile în care avem granițele deschise și în condițiile în care primesc finanțare. Terorismul din Siria reprezintă un pericol adevărat. Ei primesc arme, primesc bani””, a spus Putin, precizind ca Rusia trebuie să fie pregătită.

 

”Forțele noastre luptă în Siria pentru Rusia, pentru securitatea poporului nostru. Atacurile noastre au fost eficiente în zonă. Ne vom folosi de această experiență pentru a ne întări capabilitățile în zonă. În lupta împotriva terorismului, Rusia a acționat cu foarte multă responsabilitate”, a declarat Putin.

 

Presedintele rus a precizat că poporul rus susține cauza împotriva terorismului. Potrivit lui Putin, este necesar ca să fie format un front unic antiterorist sub egida ONU.

 

„Lecţiile din trecut au reapărut în faţa comunităţii mondiale. Nedorinţa de a lupta împotriva nazismului a dus în secolul trecut la un război mondial sângeros. Astăzi nu avem dreptul că permitem ca forţele obscure să îşi atingă scopul”, a subliniat preşedintele Federaţiei Ruse.
 

”Ar trebui să lăsăm de o parte toate neînțelegerile și să ne unim forțele în lupta împoriva terorismului, sub egida Națiunilor Unite. Asta înseamnă că nu ar trebui să existe nicio încercare de a-i folosi pentru a ne atinge scopurile”.

 

 Putin ameninta Ankara cu razbunarea: Nu va scapa de sanctiuni

 

”Unii dintre oficialii turci sunt direct responsabili pentru moartea unor soldați de-ai noștri”, a spus Putin. 

 

Putin a acuzat Turcia de faptul că finanţează teroriştii. „Ne amintim foarte bine de faptul că anume cei care au luptat în Caucazul de Nord au primit suport şi protecţie din partea Turciei. O parte din cei care conduc astăzi Turcia poartă responsabilitate directă pentru faptul că soldaţii ruşi mor în Siria”, a declarat şeful statului rus.

 

În acelaşi timp, Vladimir Putin a menţionat că Rusia era gata să coopereze cu Turcia, „dar numai Allah ştie de ce au făcut ceea ce au făcut”. „Cineva crede că pentru faptul că a omorât cetăţeni de-ai noştri va scăpa cu nişte roşii sau sancţiuni privind alte produse. Noi ne vom aminti mereu ceea ce au făcut şi vor regreta de multe ori fapele lor. Noi ştim ce trebuie să facem în această situaţie”, a mai spus liderul de la Kremlin.
 

 

Președintele rus a mai spus că agențiile de securitate au fost întărite, pentru a preveni pericolele SI și a precizat că ”ceea ce face Rusia puternică este că toate grupurile etnice se dezvoltă liber aici” și că există un dialog între acestea. 

 

Discursul anual este considerat unul dintre documentele-cheie care atestă viziunea preşedintelui despre probleme politice şi economice majore. 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22