PNL incepe sa se tema ca nu va ajunge la guvernare nici la anul: Paradigma s-a schimbat

Iulian Popescu | 04.12.2015

Aflați în vizită la Craiova, Alina Gorghiu și Vasile Blaga le-au cerut vineri liberalilor să nu fie supărați că PNL nu a ajuns acum la guvernare și să facă schimbări, să aducă oameni valoroși, întrucât paradigma în politica și societatea românească s-a schimbat.

Pe aceeași temă

"Guvern vom avea la anul, prin alegeri. Dacă PNL ar fi putut să schimbe guvernul Ponta printr-o moțiune de cenzură, am fi avut acum guvern. Nu noi l-am schimbat și nu trebuie să fim supărați că în momentul acesta nu am ajuns la guvernare. L-au schimbat cetățenii și noi trebuie să ne întoarcem să ne legitimăm prin vot în fața fiecărui român. 2016 este un an foarte important, în care oferta noastră electorală nu poate fi deloc viciată. Avem obligația să renunțăm la fiecare gest care înseamnă nepotism, traseism, corupție", a afirmat Gorghiu, citată de Agerpres.

 

2016, anul în care nu mai merge cu fofârlica

 

Alina Gorghiu le-a cerut membrilor PNL Dolj să deschidă ușile partidului și să invite oameni care ar putea fi plus valoare pentru partid, pentru că paradigma în politica și în societatea românească s-a schimbat, iar 2016 este un an în care nu "mai merge cu fofârlica, nu mai merge cu minciuna, cu abuzul în funcție, cu coloanele oficiale". "Vă încurajez să apreciați expertiza atunci când vine vorba de un om, să apreciați performanța unui om, onestitatea și să încurajați oamenii indiferent de vârstă, de sex, de religie, atunci când știți că ei sunt plus valoare pentru PNL. Avem resurse în interiorul PNL cât să facem cinci guverne. Avem nevoie însă să deschidem ușile partidului și să invităm în rândurile noastre oameni care au capacitatea să aducă un plus în viziunea PNL", a afirmat Gorghiu.

 

Blaga: Dacă nu vom câștiga cu un parlamentar în plus, nu vom guverna după 2016

 

Vasile Blaga a spus că unii membri de partid "au plâns" că nu au ajuns miniștri în noul cabinet: "Acum unii au plâns că nu au ajuns miniștri. (...) Îmi pare rău de ce s-a întâmplat, acesta este un semnal foarte clar că trebuie schimbare foarte multe lucruri și acestea trebuie făcute cu măsură: nici să nu cădem în extreme, dar nici să declarăm că facem și să nu facem, că asta ar fi dezastru pentru partidul nostru", a afirmat Blaga, la lansarea candidaților partidului pentru primăriile din județul Dolj.

 

Blaga le-a transmis tuturor liberalilor că este nevoie de mobilizare pentru câştigarea alegerilor locale şi a celor parlamentare din 2016. "De câștigarea alegerilor locale vor depinde alegerile generale. Și vreau să vă spun un lucru: dacă nu vom câștiga cu un parlamentar în plus, nu vom guverna după 2016. Îl cunosc bine pe președintele României: se ține de cuvânt, respectă Constituția. Deci dacă vrem să guvernăm și să ne punem în practică valorile noastre liberale, hai să câștigăm alegerile locale, hai să câștigăm alegerile generale. Așa vom ajunge la putere. Așa este cinstit să ajungem la putere. Și am convingerea că așa va fi", a spus Blaga, citat de Agerpres.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22