Irakul cere Turciei sa-si retraga trupele de pe teritoriul sau, in cel mult 48 de ore

Paul Cristescu | 07.12.2015

Autoritatile de la Bagdad au dat ieri un termen de 48 de ore Turciei pentru a-si retrage trupele care ar fi patruns ilegal pe teritoriul Irakului. Ankara a fost avertizata ca, in caz contrar, se va apela la "toate optiunile disponibile", inclusiv la interventia Consiliului de Securitate al ONU.

Pe aceeași temă

 

Bagdadul, care se straduieste sa-si afirme suveranitatea intr-un moment in care trimiterea soldatilor straini pentru a lupta impotriva teroristilor Stat Islamic este un subiect intens dezbatut in Irak, protesteaza impotriva desfasurarii pe teritoriul irakian a unor trupe turcesti cu tancuri si artilerie fara autorizatia sa, scrie AFP, conform Hotnews.
 

"In cazul neretragerii acestor forte in 48 de ore, Irakul isi va folosi dreptul de a recurge la toate optiunile disponibile", inclusiv apelul la Consiliul de Securitate, a declarat cabinetul primului ministru Haider al-Abadi, intr-un comunicat.
 

Premierul turc Ahmet Davutoglu l-a asigurat duminica printr-o scrisoare pe omologul sau irakian ca nu va fi o noua desfasurare de forte militare turce fara sa se tina cont de preocuparile Irakului.
 

Dar nu a spus nimic despre soarta trupelor deja desfasurate acolo. Turcia are trupe in baza Bashiqa in provincia Ninive pentru a-i antrena pe voluntarii irakieni sunniti in vederea recuceririi orasului Mosul, al doilea oras ca marime al Irakului cazut in mainile jihadistilor din Stat Islamic in 2014.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22