Viktor Orban: “Refuz sa transform Ungaria in Romania”. La ce s-a referit premierul maghiar

Tudor Despina | 16.12.2015

“Refuz sa transform Ungaria in Romania”, a spus premierul Viktor Orban cu privire la o eventuala asumare de catre Parlament a unor sarcini care revin exclusiv procuraturii sau politiei.

Pe aceeași temă

 

Prezent, marti, in Parlamentul de la Budapesta, Viktor Orban le-a recomandat politicienilor si Legislativului maghiar sa nu-si asume sarcinile institutiilor de aplicare a legii. Premierul a subliniat ca nu tolereaza coruptia, insa va respinge orice proceduri extraordinare de predare catre comisiile parlamentare a atributiilor procuraturii si politiei, transmite Digi 24.

 

Premierul Ungariei a facut declaratia ca raspuns la o intrebare adresata de liderul partidului nationalist radical Jobbik, Gabor Vona, care sugerase crearea a doua comisii parlamentare. Una ar fi urmat sa investigheze presupusele legaturi ale Jobbik cu Federatia Rusa, iar cealalta ar fi avut ca scop examinarea modului in care anumite persoane cu legaturi in Fidesz, partidul aflat la putere in tara vegina, s-ar fi imbogatit.

 

De ce persoane din cercul vostru s-au imbogatit incredibil de mult in ultimii ani?”, l-a intrebat Gabor Vona pe seful Executivului maghiar, cu referire la un consilier si un om de afaceri din aceeasi localitate cu Orban. In replica, premierul a declarat ca nu a tolerat niciodata coruptia de orice fel, iar hotararile de guvern sunt luate in deplina concordanta cu interesele statului.

 

In lumina acestui lucru, acuzatiile sunt ridicole si propun sa vorbim despre aceasta problema serios atunci cand cel putin cinci suporteri Fidesz vor face parte din top 10 cei mai bogati unguri. Ma tem ca aceasta nu se va intampla maine”, a adaugat Orban, aratand ca s-a uitat pe lista celor mai instariti cetateni din Ungaria si nu a gasit niciunul din top 10 care sa figureze drept sustinator al partidului sau.

 

In schimb, a continuat Viktor Orban, Jobbik e plin de delincventi si a solicitati liderilor partidului sa publice sursele de finantare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22