Clanul Tarom. Aproape 40% dintre angajati sunt rude intre ei

Iulia Mincu | 18.12.2015

S-a ajuns in situatia in care 5 membri ai aceleasi familii sunt colegi de serviciu, sustine Tiberiu Ticlea, noul director administrativ si membru in Consiliul de administratie.

Pe aceeași temă

Noii membri ai Consiliului de Administratie le-au cerut angajatilor Tarom sa dea declaratii pe propria raspundere in care sa spuna cate rude au in companie. Doar 30% au facut acest lucru. Asa ca noul director de la resurse umane a facut cercetari suplimentare.

 

Rezultatul este halucinant: din cei aproape 2000 de salariati ai companiei Tarom, 40% sunt inruditi intre ei, dintre acestia insa doar 500 au recunoscut oficial legatura, potrivit newsair.ro

 

Potrivit lui Tiberiu Ticlea, el insusi fiind ginerele Anisoarei Cornila, directorul Directiei Juridice din Ministerul Transporturilor, este vorba de “de sot, sotie, cumnat, veri, unchi”.

 

Pina acum insa personalul nu era obligat sa dea astfel de informatii la angajare, dar in companie exista o lege nescrisa.

 

"Cand participa la un concurs oameni care nu sunt rude cu cei din companie sunt defavorizati fata de cei care au rude in companie.", spune Tiberiu Ticau.

 

Solicitati de reporterii Stirilor PRO TV, Reprezentantii sindicatelor au declarat sub protectia anonimatului ca noii sefi incearca sa arunce vina pentru rezultatele proaste pe umerii angajatilor, relateaza ProTV. In acest an, pierderile ar ajunge la 49 de milioane de lei. Pe de alta parte, sefii operatorului aerian sustin ca Tarom nu ar fi avut pierderi daca nu se faceau achizitii la pret dublu si daca numarul angajatilor nu era asa de mare.

 

La Tarom sunt angajati in prezent 2000 de oameni. Personalul ar fi suficient pentru deservirea a 60 de aeronave. Ei bine, compania are doar 23 de avioane, iar noua conducere se gandeste sa disponibilizeze jumatate din angajati.

 

Director administrativ va prezenta o noua organigrama a TAROM in luna ianuarie, dar si un nou sistem de evaluare reala a angajatilor, intrucat, in momentul de fata nu exista nicio procedura de evaluare a personalului. Angajatii nu au fixate niciun fel de obiective, a mai precizat Ticlea, iar departamentul Comercial, cel care ar trebui sa vanda de fapt, este complet inert si ar urma sa fie reorganizat, in opinia aceluiasi

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22