Camera Deputatilor. Care sunt fruntasii si codasii activitatii de parlamentar

Tudor Despina | 06.01.2016

Valeriu Zgonea si Tudor Ciuhodaru detin cele mai multe interventii in plenul Camerei Deputatilor. Sapte deputati, majoritatea social-democrati, au vorbit o singura data in fata colegilor.

Pe aceeași temă

 

Datele au fost prezentate de site-ul Camerei Deputatilor. Astfel, Cristian Rizea, deputat PSD de Braila, a vorbit o singura data in plen, atunci cand a depus juramantul. El a semnat 18 propuneri legislative, patru dintre ele devenind si legi. Rizea nu a avut nicio declaratie politica, nicio interpelare sau intrebare la adresa membrilor Guvernului.

 

Victor Roman, deputat PSD de Vrancea, s-a adresat plenului doar cand a depus juramantul. El a initiat 14 propuneri legislative, dintre care 4 au devenit legi si a avut 6 intrebari si interpelari, potrivit Ziare.com.

 

Florian Nicolae, deputat de Giurgiu, initial a fost la PSD, ulterior la PNL, iar el nu a participat niciodata la dezbaterile legilor din plen. A avut 26 de propuneri legislative initiate, dintre care 8 au devenit legi si a semnat o motiune. Un alt deputat social-democrat, Constantin Mot de la Olt, se lauda si el cu zero interventii in lucrarile plenului Camerei Deputatilor. El a semnat 27 de proiecte legislative, dintre care 4 au fost promulgate legi, nu a avut nicio declaratie politica si nicio interpelare.

 

Dan Ciocan, si el deputat PSD de Olt, a vorbit in plen doar cand a depus juramantul. La fel s-a intamplat si cu deputatul PSD de Timis Florica Birsasteanu, dar si cu Ioan Mihaila, actual deputat UNPR si fost membru PNTCD.

 

O activitate extrem de modesta in plen au mai avut si alti deputati, care au vorbit o singura data in fata colegilor in afara de depunerea juramantului: Ioan Hulea (UNPR), Murgu Neagu (UNPR), Sebastian Ghita (PSD), Lucian Militaru (PNL), Vlad Marcoci (PSD). Petru Sorin Marica (PSD), Adrian Simionescu (PSD), Irinel Stativa (PSD), Alexandru Stanescu (PSD), Ion Tabugan (UNPR), Ioan Viorel Teodorescu (UNPR) au avut trei interventii, iar Eugen Chebac (UNPR), Nicolae Alexandri (PNL), Nicolae Banicioiu (PSD), Eusebiu Manea Pistru - Popa (PNL), Dumitru Iulian Popescu (UNPR) - 4 interventii.

 

In schimb, cel mai activ deputat in ce priveste interventii in timpul sedintelor e chiar presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, el vorbind de 3.616 ori in 179 de sedinte, in cei trei ani de mandat. Zgonea a avut si 19 initiative legislative, dintre care noua au devenit si legi. El e urmat de deputatul UNPR Tudor Ciuhodaru, care a vorbit de 1.399 de ori in plen in 105 sedinte.

 

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a avut 20 de luari de cuvant in 15 sedinte de plen, 5 propuneri legislative initiate, o singura intrebare sau interpelare. Copresedintele PNL Alina Gorghiu a luat cuvantul de 24 de ori in 22 de sedinte, a avut 3 declaratii politice si 39 de propuneri legislative initiate dintre care 7 au devenit legi si 14 intrebari si interpelari.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22