Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Slovacia si Cehia cer organizarea unui summit extraordinar UE, dupa agresiunile din Koln
Vlad Toma - - - -
2016-01-08
International
0

Conform unor informaţii apărute pe surse, premierul slovac Robert Fico va solicita organizarea unui summit extraordinar al liderilor UE, pentru a analiza situaţia creată în urma agresiunilor ce au avut loc in noaptea de Anul Nou in Germania.

 

Conform agenţiei Reuters, citată de Hotnews, Fico va sustine o conferinta de presa in cursul serii pentru a anunta acest plan.

 

Premierul Cehiei, Bohuslav Sobotka, a precizat pe contul sau de Twitter ca sprijina toate masurile pentru o consolidare mai rapida a granitelor UE, inclusiv un summit extraordinar al UE, scrie Reuters.
 

Potrivit autoritatilor din orasul Koln, situat in vestul Germaniei, un val de asalturi sexuale ar fi avut loc in perioada Anului Nou. Deutsche Welle scrie ca politia din Koln a primit in jur de 90 de plangeri penale, inclusiv una privind un presupus viol, dupa ce mai multe femei au declarat ca au fost molestate de un grup de barbati aflat in piata centrala a orasului.

 

Cancelarul german Angela Merkel a promis sa raspunda in mod ferm fata de agresiunile comise in Koln si in alte orase din Germania, fapte ce au generat o dezbatere aprinsa cu privire la politica sa de deschidere fata de refugiati, dupa ce politia a anuntat ca atacatorii par sa fie straini.

 

TAGS : slovacia ue robert fico refugiati atacuri koln pedepse cehia slovacia summit ue
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
1309
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22