Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Hot News: Liberalul Cristian Busoi, milioane de actiuni la Fondul Proprietatea
Tudor Despina - - - -
2016-01-11
Actualitate Interna
2

Peste 14 milioane de actiuni la Fondul Proprietatea detine candidatul PNL la Primaria Capitalei, Cristian Busoi. Numele sau e legat de cateva controverse.

 

Potrivit Hot News, Busoi a inceput sa faca achizitii la FP inca din 2011, dupa cum arata propria sa declaratie de avere. Conform celei mai recente declaratii de avere (iunie 2015), Cristian Busoi raporteaza un numar de 14.018.750 (peste 14 milioane) de actiuni la Fondul Proprietatea. Vineri, 8 ianuarie, cotatia medie a unei actiuni la Fondul Proprietatea era de 0,8 lei la Bursa de Valori Bucuresti. Asta inseamna ca Busoi detine actiuni in valoare de 11,8 milioane de lei, adica in jur de 2,5 milioane de euro, arata sursa citata.


Contactat de HotNews, Cristian Busoi a raspuns evaziv. Busoi s-a limitat sa raspunda ca "se incearca in mod fortat sa se lege numele meu de o institutie care nu are o foarte buna reputatie" si ca "totul e achizitionat legal si transparent, de pe Bursa sau de la investitori". "Chiar nu exista nici o implicare, nimic in afara cadrului legal normal. Este doar un subiect de presa", a mai spus candidatul PNL. Problema e ca, la finalul lui 2008, finii lui Cristian Busoi (Daniel Groza si Marius Militaru) au primit despagubiri consistente de la ANRP, ei incasand despagubiri consistente ce au fost platite prin actiuni la Fondul Proprietatea.

 

Finii lui Busoiu, conexiune cu ANRP

 

De altfel, la finalul anului trecut aparea informatia potrivit careia finii lui Busoi ar fi profitat de pe urma despagubirilor de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP). E vorba despre Bogdan Militaru si Daniel Groza (sursa), cei doi ar fi cumparat drepturi litigioase si cu o investitie de 290.000 de lei, ar fi castigat peste 77 de milioane RON.

 

Totul s-a intamplat in 2008, atunci cand la conducerea ANRP se aflau colegii de partid – PNL – ai lui Cristian Busoi (Ingrid Zaarour, presedinte, Theodor Nicolescu, vicepresedinte, Catalin Teodorescu, membru). Toti cei trei liberali, aflati atunci in fruntea ANRP, sunt urmariti penal pentru retrocedari ilegale”, se arata in materialul publicat de Anchete Online.

 

Presupusele restituiri catre finii lui Cristian Busoi – Bogdan Militaru si Daniel Groza – s-ar plasa pe locul 5 in topul retrocedarilor efectuate de ANRP, arata un raport al Guvernului. Ar fi vorba despre suma de 77.535.100 lei.

 

Probleme pentru Busoi

 

Tot la finalul anului trecut a aparut informatia potrivit careia soacra candidatului PNL la Primaria Capitalei, europarlamentarul Cristian Busoi, a fost condamnata in Iunie la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru spalare de bani. Hotararea nu este definitiva si a fost pronuntata de Curtea de Apel Craiova.

 

Marta Ilinca este judecata intr-un dosar in care opt persoane, printre care fostul sef din Hidroelectrica Teodor Pavelescu si fostul viceprimar din Drobeta Turnu Severin, Mircea Grosu, au fost condamnati la inchisoare de Curtea de Apel Craiova pentru trecerea ilegala a unui teren din proprietatea statului in circuitul civil.

 

Soacra lui Busoi este notar public si, potrivit procurorilor, ar fi acceptat sa autentifice niste inscrisuri necesare transferului respectiv, in lipsa unui titlu valabil de proprietate.

 

Cristian Busoi este si el notar (si medic), si si-a facut stagiatura in cabinetul soacrei. El este unul dintre cei mai bogati parlamentari si eurodeputati romani si a declarat, impreuna cu sotia sa, Georgiana, 9 terenuri in Mehedinti, Baile Herculane si Bucuresti, doua apartamente in Bucuresti, unul in Bruxelles si o casa in Drobeta Turnu Severin, arata cei de la Hot News.

 

De asemenea, intre 2005-2015, Busoi a achizitionat bijuterii si ceasuri de circa 37.000 euro si tablouri de 9.000 euro, pe langa bjitueriile si tablourile sotiei, in valoare de 15.000 euro. Busoi are un numar impresionat de conturi bancare si a acordat doua imprumuturi in nume personal: unul in valoare de 1.200.000 de lei firmei CSB European Business Target si un altul de 10.000 de euro unei persoane fizice, Ioan A.

 

Liberalii vor avea probleme, in ritmul actual, cu cel care tocmai a devenit candidatul oficial al PNL pentru Primaria Generala a Bucurestiului. Decizia a fost luata in cadrul Consiliului National al partidului din 11 Decembrie 2015. Busoi a fost promovat si de presedintele Iohannis, acesta luandu-l cu el la un eveniment la care a participat.

TAGS : cristian busoi pnl primaria capitalei fondul proprietatea
Comentarii
Ionescu 2016-01-12
Sub mutrisoara de fecioara ingenua se ascunde un borfas de drumul mare. Tocmai bun, copt, ca sa ii urmeze lui Sorin Oprescu, la hotiile din primaria capitalei.
Iuliu M 2016-01-11
Singura solutie acceptabila ptr Hotnews pe care o decelez personal, este ca investitorul Busoi sa treaca fie la MP, fie la M10.
In caz contrar, rog pe dl broker Sima, finantatorul Hotnews, sa sesizeze Facebook si DNA.
La Multi Ani!
Total 2 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2190
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22