Asociaţia lui Ponta, înregistrată oficial. Printre membri: Cazanciuc, Bănicioiu, Constantin

Vlad Toma | 22.01.2016

Judecătorii de la sectorul 5 au acceptat solicitarea fostului premier Victor Ponta şi au decis înregistrarea asociaţiei acestuia "Black Sea Regional Cooperation Projects 2020", anunta Digi 24.

Pe aceeași temă

 

Conform sursei citate, din conducerea fundaţiei vor face parte mai mulţi foşti miniştri din cabinetul Ponta, printre aceştia numărându-se Robert Cazanciuc, cel care a deţinut portofoliul justiţiei, Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii, şi Daniel Constantin, fost ministru al Agriculturii. Ultimul va face prima deplasare oficială în numele asociaţiei în China.

 

Decizia privind înfiinţarea fundaţiei lui Victor Ponta poate fi atacată cu recurs în cel mult cinci zile. Dacă nu va fi depusă o contestaţie, Victor Ponta va începe pregătirile pentru lansarea oficială.

 

Conform informaţiilor aparute in presa zilele trecute, asociaţia înființată de Victor Ponta a produs ingrijorari in cadrul PSD, aparand semne de intrebare in privinta scopurilor pe care aceasta asociaţie le-ar putea avea si a posibilelor racolari de membri din sanul partidului. Victor Ponta a precizat însă că noul său proiect nu va avea un caracter politic.

 

Dragnea le cere membrilor PSD sa nu colaboreze cu fundaţia lui Ponta

 

Conform declaraţiilor facute de mai mulţi social-democraţi, Dragnea le-ar fi cerut membrilor PSD să nu colaboreze cu Victor Ponta în afara partidului. „Domnul preşedinte era normal că, auzind că anumiţi miniştri vor să meargă într-o fundaţie a lui Ponta, de aici s-a pornit, ce rol are fundaţia asta, e fundaţia partidului?”, aspus Cătălin Rădulescu, preşedintele PSD Diaspora, citat de Digi 24.

 

„A spus că l-a invitat pe Victor Ponta şi a spus ceva de genul că nu este bine că îşi face o fundaţie”, a spus și Şerban Valeca, preşedinte PSD Argeş.

 

Victor Ponta a organizat o reuniune cu foştii miniştri din guvernele PSD la un restaurant din nordul Capitalei, fara a-l invita insa si pe Liviu Dragnea. „Am participat la o întâlnire informală cu fostul premier Victor Ponta şi cu colegii din Cabinet. Sigur, au participat mai mulţi miniştri, nu am făcut politică. Au participat şi domnul Constantin şi domnul Oprea”, a spus Mircea Duşa, fost ministru al Apărării, conform Digi24.

 

Ponta a mers acum cateva zile la sediul PSD, la o discutie cu Liviu Dragnea. In urma intalnirii, fostul premier a declarat că se bucură că lumea a inteles că fundația pe care o înființează este un lucru bun. Conform stiripesurse.ro, Ponta a mai spus că este membru PSD și că se pune la dispoziția partidului ori de câte ori îl cheamă președintele.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22