VIDEO Donald Trump: “Ar fi grozav să avem o relație bună cu Rusia. Putin e nevinovat"

Tudor Despina | 27.01.2016

Vladimir Putin e nevinovat până la proba contrarie în ce privește asasinarea fostului agent KGB Alexander Litvinenko, crede republicanul Donald Trump.

Pe aceeași temă

 

Într-un interviu pentru Fox News, Trump i-a luat apărarea președintelui Rusiei, după ce un raport al justiției britanice a decis recent că asasinarea lui Alexander Litvinenko la Londra a fost “probabil” aprobată de liderul de la Kremlin. “Lumea spune multe despre Putin, lumea spune multe despre mine. Multă lume spune că nu el a făcut-o (asasinarea – n.r.), așa că cine știe cine a făcut-o”, a spus Donald Trump. Aflat în fruntea sondajelor pentru nominalizarea republicană în cursa pentru Casa Albă, magnatul american a punctat că Putin “nu a fost condamnat pentru nimic”.

 

Trump a continuat, afirmând că “ar fi grozav să avem o relație bună cu Rusia și cu China”. Republicanul nu e la prima declarație de acest tip.

 

În weekend-ul trecut, mogulul a spus că ar putea să împuște pe cineva, pe 5th Avenue, și tot nu ar pierde alegători. “Aș putea să mă opresc în mijlocul 5th Avenue și să împușc pe cineva și tot nu mi-aș pierde votanții. E incredibil”, a declarat el. În urmă cu o lună, Trump spunea că intenționează să închidă granițele SUA pentru musulmani dacă ajunge președinte.

 

Un raport britanic publicat săptămâna trecută a concluzionat că asasinarea disidentului rus Alexander Litvinenko a fost aprobată, “probabil”, de FSB (fostul KGB) și de președintele rus Vladimir Putin. “Operațiunea FSB a fost probabil aprobată de dl Patrușev (fost șef FSB – n.r.) și de asemenea de președintele Putin”, a spus Robert Owen, magistratul însărcinat cu ancheta cazului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22