Ungaria spune că nu vrea un gard la granița cu România. Cotele de refugiați, criticate dur

Tudor Despina | 29.01.2016

Ungaria nu va ridica un gard la frontiera cu România. Cel puțin așa susține diplomația de la Budapesta.

Pe aceeași temă

 

Prezent vineri la București în cadrul unei întrevederi cu ministrul român de Externe, șeful diplomației maghiare a făcut câteva precizări cu privire la chestiunea migrației. Peter Szijjarto a dat asigurări că Budapesta nu pregătește construirea unui gard la frontiera cu statul român, așa cum spunea inițial țara vecină.

 

În acest moment, nu se construieşte un gard la graniţa dintre Ungaria şi România. Există această posibilitate, sperăm că nu va fi nicio situaţie în care să fie adus în discuţie acest subiect. Dorim ca atât România, cât şi Ungaria să nu fie supuse în viitor unei presiuni a migranţilor, care ar impune măsuri ulterioare”, a spus Peter Szijjarto, potrivit Digi 24.

 

Oficialul nu a ocolit nici subiectul cotelor obligatorii de refugiați, despre care nu a avut cuvinte prea bune: sunt ilogice, inaplicabile și contravin legislației europene. Oficialul maghiar a ținut să-și exprime speranța că România dispune de capacitatea de a-și proteja granițele.

 

"Poate să-mi spună cineva dacă am un flux de 8.000 — 10.000 de migranți ilegali pe zi pe o porțiune de frontieră de mai multe sute de kilometri cum pot să-mi îndeplinesc obligațiile prevăzute de Acordul de la Schengen fără un obstacol fizic? Prin construirea acestui gard nu am adus niciun prejudiciu oamenilor cinstiți”, a punctat el, într-o conferintă comună cu ministrul Lazăr Comănescu, conform Agerpres.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22