Lupul Buşoi în blană de iepure

Rodica Palade | 09.02.2016

Pe aceeași temă

Încă din vară, când Cristian Buşoi şi-a anunţat intenţia de a candida şi de a deveni primar general al Bu­cureştilor, mi-a venit în cap un crâmpei dintr-un şlagăr comunist: „ce cauţi tu în viaţa mea?!“. Pen­tru că în oraşul ăsta (şi al meu), fă­­cut harcea-parcea de „pla­nu­ri­le“ urbanistice demente ale lui Cea­uşescu, devenit de aproape 30 de ani pot gras în pokerul scârbos al partidelor politice, „neiubit“ (spu­nea un ambasador francez) de că­tre locuitorii lui, Buşoi, chiar unul ca Buşoi ne mai lipsea...

 

„Un iepure între faruri“ vedea în el Ioana Dogioiu de la ziare.com. Mai curând un lup, acest Buşoi, du­pă CV-ul bine împănat, co­res­punzător unei averi considerabile, la cei 37 de anişori ai săi. În 2014 avea la activ Facultatea de Me­dicină, Colegiul Naţional de Apă­rare, Facultatea de Drept, Ins­ti­tu­tul Diplomatic Român, dar şi Co­legiul Naţional de Informaţii. Tare! Evident, în 2010, îşi adăuga un doc­torat despre care tocmai se dis­cută că ar fi... un plagiat. Co­res­punzător, averea sa numără vreo nouă terenuri, două apartamente în Bucureşti şi unul la Bruxelles, o casă la Drobeta-Turnu Severin, bi­juterii, tablouri, conturi, 1.200.000 de lei investiţi în firma proprie. Şi funcţiile au curs binişor: par­la­men­tar, director al Casei Naţionale de Sănătate, europarlamentar. Evi­dent că toate astea nu se puteau întâmpla fără o familie pe măsură: o nevastă notar (ca şi el, în ră­ga­zul pe care i-l dă Parlamentul Eu­ro­pean), o soacră tot notar, dar vai!, condamnată în primă ins­tan­ţă la trei ani cu suspendare pen­tru spălare de bani. Dar asta e ni­mic pe lângă fabuloşii săi fini, unii dintre cei mai mari beneficiari ai despăgubirilor, peste rând, de la ANRP: 77.535.100 de lei. Buşoi în­suşi are vreo 14.018.750 de ac­ţi­uni la Fondul Proprietatea, cu o va­loa­re de circa 2,5 milioane de eu­ro. Dacă a cumpărat sau nu acţiunile de la bunii săi fini, Buşoi nu vrea să ne spună, se mulţumeşte cu „le­gal şi transparent“, vorbe pe care le aruncă toţi hoţii.

 

Pe lângă CV, funcţii, avere şi fa­mi­lie, „iepurele-lup“ are şi protecţie înaltă: Hellvig de la SRI şi Iohannis de la Cotroceni. Perfect ca să fie pro­pulsat la Primăria Capitalei, în pri­ma viziune a liberalilor dintr-un tur, acum din două, nouă, o să va­dă ei. Neezitând să-şi pună drama de la Colectiv în spate, plus cu­tremurul din ’77, Buşoi s-a lansat la apă cu îndemnul „Bucureşti, tre­zește-te!“. Cu Buşoi în cârcă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22