Senatorul Liviu Pop a depus un proiect cu dedicație pentru Antene

Iulian Popescu | 18.02.2016

Senatorul PSD Liviu Pop, fost ministru în Guvernul Ponta, a depus un proiect de lege ce prevede că bunurile confiscate de stat pot fi trecute în domeniul public al statului şi administrate de instituţiile de stat. Dacă se adoptă, legea va permite Antenei să rămână chiriașă în spațiul ocupat acum.

Pe aceeași temă

 

Eforturile parlamentarilor pentru salvarea ANtenelor, în detrimentul statului, continuă.

 

Senatorul Liviu Pop a depus la Parlament un proiect cu bătaie lungă în plin scandal declanșat de Antene după ce a primit notificările de evacuare (la mai bine de un an și jumătate de la pronunțarea sentinței din dosarul ICA, sentință judecătorească ce prevede recuperarea prejudiciului de 60 de milioane de euro).

 

Premierul Dacian Cioloş, chemat miercuri în Parlament de către Călin Popescu Tăriceanu să explice situația postului de televiziune al lui Dan Voiculescu, spunea că legislaţia în vigoare permite valorificarea bunurilor confiscate de stat doar prin vânzare, nu prin închiriere.

 

Proiectul de Lege depus de Liviu Pop propune ca aceste imobile să fie administrate de instituțiile statului și este copia unei ordonanţe de urgenţă adoptate de Guvernul Ponta anul trecut, care a fost respinsă la CCR pe motiv că nu se justifică urgenţa, potrivit Realitatea TV.

 

În baza unei astfel de legi, Antenele ar putea rămâne în actualul sediu.

 

În baza Ordonanţei care a fost ulterior invalidată de Curtea Constituţională, fostul ministru al Internelor, Gabriel Oprea a cerut în octombrie 2015 Ministerului de Finanțe să îi dea în administrare sediile Grivco, Intact, dar și sediile televiziunilor Antena 1 și Antena 3. Potrivit unui document obţinut de Profit.ro, Oprea a invocat lipsa de spațiu cu care se confruntă ministerul.

 

Liviu Pop, profesor de liceu devenit parlamentar PSD și apoi ministru al Educației, a ajuns celebru în 2012, când, pentru a-l salva pe Victor Ponta, a desființat componența Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), pentru a împiedica verdictul de plagiat.

 

Atunci, el s-a deplasat personal la CNATDCU, unde a declarat presei ca "am venit sa le spun cu subiect si predicat ca de acest caz (plagiatul lui Ponta – n. red.) se ocupa Consiliul National de Etica".

 

Cu doua saptamâni înainte, el schimbase și componenta Consiliului National de Etica, noiii membri, apropiați lui Ponta și Năstase concluzionând mai apoi că premierul Ponta nu a plagiat în lucrarea sa de doctorat.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22