Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


S-a redeschis circulația prin punctele de la frontiera dintre Grecia și Bulgaria
Iulian Popescu - - - -
2016-02-22
International
0

Toate cele șase puncte de trecere a frontierei dintre Bulgaria și Grecia au fost deblocate, a anunțat duminică seara Ministerul de Externe.

 

Comunicatul MAE:

 

„Potrivit informațiilor obținute de Consulatul General al României la Salonic și de Ambasada României la Sofia de la autoritățile de poliție din Grecia și Bulgaria, toate punctele de control de trecere a frontierei comune dintre cele două țări au fost redeschise astăzi, 21 februarie 2016, la orele 16:00, și s-a reluat circulația în ambele sensuri a autovehiculelor care fuseseră blocate la punctele respective de mai multe zile.

 

Consulul general al României la Salonic s-a deplasat la fața locului, la principalul punct de control al trecerii frontierei eleno-bulgare de la Promachonas-Kulata, unde a asistat la traversarea frontierei de către primele autovehicule.

 

Misiunile diplomatice și oficiul consular român din Grecia, Bulgaria și Macedonia acordă în continuare asistența consulară necesară cetățenilor români care se deplasează pe rute situate între cele 3 țări.

 

Evoluția acțiunilor de protest înregistrate în regiune rămâne impredictibilă, motiv pentru care MAE își menține recomandarea adresată insistent cetățenilor români a căror rută de călătorie presupune traversarea frontierei eleno-bulgare, respectiv destinații în Grecia, de a se informa în prealabil asupra situației din zonă, inclusiv prin consultarea atenționărilor de călătorie postate pe pagina de internet a MAE.”

 

Peste 6000 de camioane erau blocate duminică dimineaţă la frontiera dintre Bulgaria şi Grecia. În partea elenă, maşinile au ajuns până la Serres, oraş situat la peste 40 de kilometri de graniţă.

 

Sute de şoferi şi turişti români au rămas blocaţi de o parte şi de alta a graniţei dintre Grecia şi Bulgaria. Ei au căzut la mijloc în disputa dintre fermierii greci şi transportatorii bulgari. Cele două tabere au blocat, pe rând, punctele de trecere a frontierei.

 

În Bucureşti, firmele de transport spun că au contabilizat deja pierderi de zeci de mii de euro, potrivit Digi24.

 

Zeci de mii de agricultori din toată Grecia protestează de o lună faţă de reforma sistemului de pensii, reformă pe care Guvernul Tsipras a fost nevoit să o adopte pentru a primi în continuare tranșele de împrumut convenite anul trecut cu creditorii internaționali.

 

Agricultorii greci sunt nemulțumiți pentru că li se vor tripla contribuţiile la asigurările sociale şi le va fi majorat impozitul pe venit, acestea fiind câteva din măsuri cuprinse în planul de reformă convenit cu creditorii internaţionali.

 

TAGS : grecia frontiera bulgaria deblocare trecere
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
1728
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22