Buşoi s-a retras! Ludovic Orban, noul candidat al PNL pentru Primaria Bucuresti

Vlad Toma | 22.02.2016

Conform unor informatii aparute pe surse, Ludovic Orban, prim-vicepresedintele PNL, este noul candidat al PNL pentru Primaria Capitalei. Adriana Saftoiu, prim-vicepresedinte PNL, a confirmat aceste informatii pentru revista 22. Cristian Buşoi s-a retras din cursa pentru Primaria Bucurestiului.

Pe aceeași temă

 

"Sunt onorat de decizia colegilor. Sunt pregătit să parcurg următorii paşi pentru desemnarea mea, mai exact votul în conducerea PNL Bucureşti şi validarea în BPN. După cum bine ştiţi, m-am înscris în cursa pentru Primăria Capitalei în interiorul PNL... În spatele candidaturii mele se află o viaţă de muncă în slujba comunităţii. Ultimii 25 de ani i-am petrecut în slujba cetăţenilor. În Bucureşti există lucruri la a căror realizare am participat. Nu candidez ca să mă aflu în treaba, ci pentru că Bucureştiul are nevoie de o persoană pricepută, de o persoană cu viziune, ca bucureştenii să trăiască într-o capitală demnă de UE. Sunt hotărât să pun toată forţa şi priceperea mea pentru a atinge obiectivul fundamental pentru PNL: câştigarea Primăriei Capitalei şi a primăriilor de sector", a declarat Orban, citat de stiripesurse.

 

Orban a mai candidat la Primaria Capitalei in 2008 iesind insa doar pe locul al patrulea in urma primului tur de scrutin, fiind precedat de Sorin Oprescu, Vasile Blaga si Cristian Diaconescu.

 

Ludovic Orban a fost viceprimar al Municipiului București in perioada iulie 2004 - aprilie 2007. Intre aprilie 2007 si decembrie 2008 a devenit ministru al Transporturilor in guvernul Tariceanu.

 

Orban se inscrisese si el in actuala cursa internă pentru Primăria Capitalei, in urma carei Busoi a fost desemnat candidat, alaturi de deputatul Costică Canacheu şi de Petre Roman. Conform unui sondaj realizat de INSCOP, Buşoi a totalizat 4,3% din preferinţele respondenţilor, faţă de 3,6% cât avea Ludovic Orban si 2.1% cat avea Petre Roman. Sondajul arata insa ca Buşoi nu se afla în preferinţele generale ale electoratului, fiind depăşit de Călin Popescu Tăriceanu (11,7%) şi Ecaterina Andronescu (7,4%).

 

***

 

Cristian Bușoi a declarat acum cateva zile ca hotararea PNL in privinta candidaturii sale la Primăria Capitalei nu e definitivată: Candidatura mea nu este una definitivă, nu a fost în niciun moment o candidatură definitivă. Este o decizie a filialei București a PNL”, a spus Bușoi, citat de Ziare.com.
 

Liberalul susținea atunci că nu a existat nicio discuție pentru testarea altor nume în vederea candidaturii.

 

Ilie Bolojan, secretarul general al PNL, declara acum cateva saptamani ca deşi Cristian Buşoi a fost validat de organizaţia PNL Bucureşti, acesta nu va fi susţinut daca nu va demonstra ca are şanse reale de a câştiga: "Legat de domnul Busoi, dansul a fost desemnat de catre organizatia PNL Bucuresti, in urma unui vot in forurile de conducere ca si candidat la primarie, are acest vot in spate. Dar nu a fost validat, deci nu este un candidat definitiv si, in mod cat se poate de clar, daca nu-si face un profil de candidat de acest tip, nu va putea fi sustinut de PNL, pentru ca nu avem cum sa mergem cu o varianta care sa nu se incadreze in ceea ce va spuneam, adica sa fie un om care are, din start, o sansa reala de a castiga" a declarat Bolojan la Digi 24.

 

Buşoi a apărut insa alături de preşedintele Klaus Iohannis la un eveniment legat de patrimoniul Bucureştiului, cei doi evitând să explice prezenţa eurodeputatului, aceasta fiind interpretată ca un semnal de susţinere din partea şefului statului.

 

După ce Buşoi a fost desemnat de PNL pentru a candida la functia de primar al Capitalei, în presa au aparut informatii legate de achizitiile acestuia la Fondul Proprietatea. Potrivit Hot News, Busoi a inceput sa faca achizitii la FP inca din 2011, dupa cum arata propria sa declaratie de avere. Conform celei mai recente declaratii de avere (iunie 2015), Cristian Busoi raporteaza un numar de 14.018.750 (peste 14 milioane) de actiuni la Fondul Proprietatea. Vineri, 8 ianuarie, cotatia medie a unei actiuni la Fondul Proprietatea era de 0,8 lei la Bursa de Valori Bucuresti. Asta inseamna ca Busoi detine actiuni in valoare de 11,8 milioane de lei, adica in jur de 2,5 milioane de euro, arata sursa citata.

 

Contactat de HotNews, Busoi s-a limitat sa raspunda ca "se incearca in mod fortat sa se lege numele meu de o institutie care nu are o foarte buna reputatie" si ca "totul e achizitionat legal si transparent, de pe Bursa sau de la investitori". "Chiar nu exista nici o implicare, nimic in afara cadrului legal normal. Este doar un subiect de presa", a mai spus candidatul PNL. La finalul lui 2008, finii lui Cristian Busoi (Daniel Groza si Marius Militaru) au primit despagubiri consistente de la ANRP, ei incasand despagubiri consistente ce au fost platite prin actiuni la Fondul Proprietatea.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22