PSD renunță la moțiuni. Ca și Iohannis, Dragnea retrage declarațiile despre ANAF

Iulian Popescu | 23.02.2016

Social-democrații nu vor mai depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dacian Cioloș pe tema acțiunii ANAF în cazul Antenelor, și nici pe cea a beblușilor cu sindrom hemolitic – uremic, a anunțat Liviu Dragnea.

Pe aceeași temă

 

Marți, la sfârșitul ședinței Biroului Permanent Național al partidului, Liviu Dragnea și-a retras afirmațiile de acum o săptămână, când ataca dur ANAF-ul care ar fi atentat la libertatea presei.

 

Ce declara Dragnea săptămâna trecută:

"Am văzut comunicatul ANAF şi este un comunicat mincinos. Nu scrie la lege că trebuie să trimiţi acolo zece duri cu bâte care să intimideze oamenii din nişte televiziuni, care să legitimeze inclusiv invitaţi, inclusiv parlamentari (...) Dar toate luările de poziţie după aceea au arătat că acea poziţie a fost abuzivă", a afirmat Dragnea, vineri, la DCnews live, referitor la scandalul Antenelor.

 

Ce spune acum Dragnea:

"Afirmațiile mele de săptămâna trecută au fost generate de emoția generală, pe care mi le retrag. În schimb am constatat că, din păcate, în ultimele zile, afirmațiile mele au fost denaturate și, de asemenea, nu sunt de acord să mă asociez cu orice atac împotriva unor instituții ale statului în această speță.

Declarațiile mele au fost generate de dorința mea de a apăra cu toate puterile mele oricând și pentru oricine libertatea de exprimare și libertatea presei și niște eventuale abuzuri ale unor funcționari care au procedat într-un mod abuziv (...), dar sub nicio formă nu am de gând să pun sub semnul întrebării vreodată o decizie definitivă a instanței sau recuperarea unor prejudicii stabilite de instanță", a explicat marți Dragnea.

 

Ce s-a întâmplat între timp

 

Președintele Klaus Iohannis, care a luat și el apărarea Antenelor, ignorând interesele statului, care nu a reușit să recupereze într-un an și jumătate un prejudiciu de 60 de milioane de euro, spunea și el, în urmă cu o săptămână: "În primul rând, cred că libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordare heirupistă a ANAF mi se pare cel puţin nepotrivită, dacă nu discutabilă".

 

Din cauza acestei declarații a pierdut o mulțime de posibile voturi și zeci de mii de like-uri s-au evaporat în 48 de ore de pe pagina sa de Facebook. Speriat de efectul de bumerang, el a retractat declarația, încercând să explice că a vrut să spună cu totul altceva decât a ieșit.

 

Azi, marți, Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucureşti, si-a exprimat solidaritatea cu premierul Dacian Cioloş și ANAF, în chestiunea Antenelor. Nicio vorbă despre Iohannis, amanunt ce poate fi interpretat ca o distanțare de acesta.

 

"Sunt de acord cu premierul Cioloş că acţiunea ANAF nu a influenţat dreptul Antenei de a emite. ANAF doar a acţionat pentru a pune în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă emisă de mult timp de recuperare a unor bunuri obţinute prin acte de corupţie şi furate de la poporul român", a spus ambasadorul american, intr-o discutie on-line pe Facebook.

 

Dragnea îl critică dur pe senatorul PSD Șerban Nicolae: Să depună moțiune în nume propriu

 

Tot marți, Dragnea l-a criticat dur pe senatorul PSD Șerban Nicolae, care a pregătit un draft al moțiunii de cenzură pe subiectul ANAF - Antene.

 

Realizând că acțiunea le-ar putea aduce mari pierderi în alegerile care urmează, el a spus că partidul nu vrea o criză politică în România, în actualul context inetrnațional:

"Domnul Șerban Nicolae poate depune moțiune de cenzură în nume propriu. PSD nu a luat o decizie în acest sens. Stilul ăsta în care fiecare vrea să devină vedetă jucându-se cu o asemenea intenție nu mai este agreat în PSD. Moțiunea de cenzură e un act cu o putere foarte mare. PSD nu depune moțiuni de cenzură pentru imagine. PSD chiar ar avea puterea, împreună cu aliații săi, să pice guvernul. Nu am ajuns în situația în care (...) să aducem o criză guvernamentală în România în această perioadă, mai ales că e an electoral, mai ales că și în UE e o situație destul de fierbinte. (...) Nu luăm în calcul acum depunerea unei moțiuni de cenzură", a spus Dragnea, citat de România TV.

 

PSD nu mai depune nici moțiunea simplă pe Sănătate, în cazul bebelușilor

 

PSD renunţă și la moţiunea simplă pe care urma să o depună luni împotriva ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaș-Cadariu, pentru scandalul generat de moartea bebeluşilor din Argeş.

 

„Am analizat astăzi oportunitatea depunerii unei astfel de moțiuni. Domnul Bănicioiu, vicepreședinte al PSD, ne-a explicat situația de criză în care ne aflăm sau existența acestei situații de criză. Cel mai important pentru noi acum ar fi să sprijinim cu ceea ce putem rezolvarea acestei situații și contribuția noastră prin câțiva colegi la identificarea cauzelor care generează această situație.

Concret domnul Nicolae Bănicioiu, Florian Popa și Florin Buicu, medici recunoscuți, și-au exprimat disponibilitatea să sprijine Ministerul Sănătății și celula de criză a Ministerului Sănătății cu expertiza lor pentru a contribui la rezolvarea acestei situații”, a mai declarat Liviu Dragnea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22