Șeful Comisiei Electorale Centrale a Rusiei a fost demis de Putin

Tudor Despina | 03.03.2016

Vladimir Putin l-a demis pe șeful Comisiei Electorale Centrale din Rusia.

Pe aceeași temă

 

Decizia a fost luată prin decret prezidențial, transmite TASS, hotărârea fiind salutată de liberalii și comuniștii ruși.

 

A fost o decizie a șefului statului. Este un proces normal și natural de rotație”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit EFE, citată de Agerpres.

 

La finalul lunii trecute, președintele Rusiei exprima temeri față de ceea ce numește “influențe străine” în preajma alegerilor parlamentare care vor fi organizate în Federație, în această toamnă.

 

Adresându-se serviciului federal de securitate FSB (fostul KGB), liderul rus a atras atenția asupra intensificării acțiunilor serviciilor de informații străine în ultima perioadă, fapt perceput drept un amestec în treburile interne ale statului rus.

 

Putin le-a cerut șefilor FSB să combată ferm orice fel de implicare a unor agenții străine, mai ales în preajma alegerilor parlamentare.

 

Trebuie să prevenim orice încercări externe de interferență în alegeri, în viața noastră politică”, a spus liderul rus, punctând că anumite tipuri de tehnologii există deja și au fost folosite în alte țări. Putin face referire aici, desigur, la platformele de social media, folosite în anumite state pentru coagularea unor masive proteste de stradă, așa cum s-a întâmplat în ceea ce a fost numită Primăvara Arabă, adică valul de proteste din mai multe state arabe, de acum câțiva ani.

 

Referindu-se la ceea ce a numit o amenințare directă la suveranitatea Rusiei, Putin a spus că FSB-ul l-a informat despre așa-ziși “inamici străini” care se pregătesc pentru alegerile parlamentare ruse. “Toată lumea ar trebui să știe că ne vom apăra interesele cu determinare”, a adăugat el.

 

Liderul de la Kremlin are motive de îngrijorare în ce privește nemulțumirile populare, în condițiile în care Federația Rusă traversează o perioadă de criză economică severă, pe fondul prețurilor scăzute la petrol, al sancțiunilor impuse de Occident și al unei ruble aflate în cădere.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22