''Otrava iubirii'', un nou roman de Eric-Emmanuel Schmitt

Humanitas | 04.03.2016

Pe aceeași temă

Editura Humanitas Fiction vă aşteaptă la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) marţi, 8 martie, de la ora 19, la lansarea romanului Otrava iubirii, o nouă carte de Eric-Emmanuel Schmitt, scriitor premiat de Academia Franceză şi deţinător al Premiului Goncourt pentru nuvela. La eveniment vor vorbi Oana Pellea, Mihaela Dedeoglu, Adina Diniţoiu, Marius Constantinescu şi Denisa Comănescu.



Accesul la eveniment se face pe baza unei rezervări la numarul de telefon 021 311 40 01 sau la adresa de email cismigiu@humanitas.ro, în limita celor 100 de locuri disponibile, până la data de 8 martie, ora 18.30.


Prietene bune, Julia, Colombe, Raphaëlle si Anouchka sunt la vârsta întrebărilor pe care nu îndrăznesc să le rostească, aşa că îşi consemnează în jurnalele personale cele mai ascunse gânduri. Aflăm astfel că în jurul lor dragostea, un sentiment care le este încă străin, modelează destine, uneşte şi destramă familii, pune în primejdie şi salveaza vieţi, ca într-o inegalabilă dramă shakespeariană. Nevoia de iubire se va insinua treptat în fiecare gest şi gând al celor patru adolescente, ca nevoia de un drog ce aduce extazul şi ale cărui consecinţe sunt periculoase. Când povestea lui Romeo şi a Julietei, pe care liceenii o vor pune în scenă, îşi va arunca umbra nefastă asupra realităţii, se va dovedi dragostea atât de puternică, încât să vindece rănile pe care tot ea le-a provocat?



„Modelele de ieri nu sunt neapărat şi cele de azi, în schimb pasiunea se dezlănţuie cu aceeaşi violenţă şi manie. În acest sens, Romeo şi Julieta sunt şi rămân arhetipurile pasiunii eterne." (Eric-Emmanuel Schmitt)



„În acest moment, când elogiile aduse iubirii eterne se înmulțesc în aceeași măsură ca site-urile de întâlniri online, scriitorul și filozoful Eric-Emmanuel Schmitt explorează meandrele sentimentelor pe terenul realității." (Lire)



„Așa cum Elixirul dragostei reinventa mitul lui Tristan și al Isoldei, Otrava iubirii gravitează în jurul îndrăgostiților Romeo și Julieta." (Sud Ouest)

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22