Comunicat PEN Club România

Fara Autor | 08.03.2016

Pe aceeași temă

 

PEN Club România a luat act cu îngrijorare de situația precară, în ultima vreme, a revistelor culturale ale uniunilor de creație din România. Deși, după tergiversări inutile și nocive, a fost în fine votată Legea 136/2015 care prevede finanțarea de la bugetul de stat a revistelor de tradiție ale uniunilor de creatori, punerea în aplicare a acestei legi a fost stopată la începutul acestui an de o metodologie inadecvată specificului acestor publicații, care necesită o subvenționare constantă de-a lungul întregului an, iar nu una punctuală.

 

Evoluția rapidă a evenimentelor, în cursul lunii ianuarie 2016, a făcut ca monitorizarea situației să fie destul de dificilă. În percepția PEN România, autoritățile au dat destul de repede înapoi în fața reacției Alianței Naționale a Uniunilor de Creație (ANUC) și a societății civile – o reacție care, în opinia noastră, a fost de indignare și de solidarizare cu cauza presei culturale, iar nu de celebrare a dispariției acesteia.

 

Deși lucrurile par să se fi stabilizat, PEN România va continua să monitorizeze situația publicațiilor culturale din România, fiind gata pentru a o semnala în plan internațional și pregătiți oricând să solicităm o atitudine oficială a PEN International pe această temă.

 

PEN România își exprimă solidaritatea deplină cu Uniunea Scriitorilor din România și cu celelalte uniuni de creatori din ANUC și este gata să se solidarizeze cu orice protest viitor, intern sau internațional, al uniunilor de creație, legat de îngrădirea libertății lor de exprimare prin mijloace administrative și birocratice.

 

Biroul PEN România

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22