Traian Băsescu lovește în toți foștii aliați: Kovesi, Macovei, judecători constituționali

Iulian Popescu | 10.03.2016

Fostul președinte i-a atacat iar, într-un interviu acordat România TV, pe aliații săi de altădată, pe care i-a lăudat de nenumărate ori: Laura Codruța Kovesi, Monica Macovei și judecătorii Curții Constituționale.

Pe aceeași temă

 

Despre  Laura Codruţa Kovesi

 

“Pe când era la Bruxelles ca reprezentant pentru MCV, nu ştiu să fi avut vreun plan. Probabil şi le-a făcut după ce s-a întors. Când vorbeşte şi spune am indisponibilizat bunuri în valoare de 400 de milioane cu care se puteau face 400 de kilometri de autostrăzi, se puteau da pensii...

A intrat într-un discurs populist pe care altă dată îl făceau oamenii politici. Dar uneori ne fură valul. Mă impresionează neplăcut transformarea doamnei Kovesi într-un om care e toată ziua cu declaraţiile şi e foarte pasionat de interviuri.”

 

Despre Morar, numai gânduri bune

 

"Morar a fost tipul de procuror harnic şi extrem de exigent cu probele. Nu mi-a plăcut când a avut spectacole cu arestările de la Ministerul de Interne. Nu-mi plac anchetele spectacol.

DNA în timpul lui Daniel Morar a fost o instituţie sobră, chiar dacă la un moment dat a mai exagerat.

În mandatul lui Morar, SRI a avut un rol minimal.

Mă impresionează neplăcut tranformarea lui Kovesi. E pasionată de imagine, dă interviuri. Morar era decent şi atent la tot ce spune."

 

Despre judecătorii CCR, alții decât Morar

 

„Eu am fost în situaţia de a avea atacuri de acte normative la CCR. Şi se duceau consilierii acolo şi îmi povesteau ce se întâmpla.

Ei sunt imuni la influenţe, e greu să fie înregimentaţi sau să-şi mai aducă aminte cine i-a numit. Judecătorii numiţi de mine au votat frecvent împotriva a ceea ce mi-aş fi dorit eu şi nu m-am supărat. Nici când mi-au fost favorabile hotărârile nu m-am bucurat. Eu în 10 ani nu am sesizat la Curte vreun parti pris politic”, a declarat Traian Băsescu.

 

Despre Monica Macovei: Un procuror comunist

 

”O rog să mă scuze, a spus Traian Băsescu, dar pe asemenea informații, ce pot să spun este că a rămas tot procuror comunist. Dacă aceasta e declarația unui europarlamentar dintr-o țară membră în Uniunea Europeană și NATO, în 2016”.

 

La comentariul lui Victor Ciutacu, care s-a referit la Macovei ca principală sprijinitoare a lui Traian Băsescu, fostul președinte a precizat că discută doar despre declarația amintită. ”Discutăm despre ce spune acum această femeie. Asta este valoarea ei în momentul de față. Tot doamna asta spunea, zilele trecute, că ne costă un miliard de euro ”, a spus Băsescu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22