După o vizită la DNA, Becali și-a amintit ce a scris în sesizarea cu Puiu Popoviciu

Iulian Popescu | 11.03.2016

Audiat vineri la DNA pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului, în legătură cu declaraţiile retrase din dosarul omului de afaceri Puiu Popoviciu, Gigi Becali s-a răzgândit: acum, și-a amintit acuzațiile pe care le-a făcut în urmă cu mai mulți ani.

Pe aceeași temă

 

La intrarea în sediul DNA, întrebat dacă le va spune procurorilor că recunoaşte declaraţia dată în 2006, în dosarul lui Gabriel "Puiu" Popoviciu, Becali a spus: "Unii care se așteaptă ca Becali să ajungă la pușcărie iar să își pună pofta în cui. Gelozia, invidia, dușmănia, asta e la oameni. Am și eu păcatele mele. Declarații, am dat două. Da, mi le aduc aminte și mi le mențin. Și dacă nu îmi aduc aminte, nu îmi aduc. La «Valiza» am recunoscut eu tot, am spus, da, am vrut să dau bani că am vrut să joace corect. Valiza o recuperez după ce o să vină câștigul de la CEDO".

 

La ieșire, el a spus că și-a amintit tot.

Așadar, Becali scapă de acuzația de mărturie mincinoasă.

 

Becali a facut in 2006 un denunt pe baza caruia procurorii au demarat ancheta in cazul omului de afaceri Puiu Popoviciu, judecat in legatura cu retrocedarea a doua terenuri din zona Baneasa pe care a construit ulterior o un complex rezidențial cu spații comerciale.

 

Luna trecuta, Gigi Becali s-a razgandit brusc si nu a mai recunoscut denuntul facut. La ultimul termen din procesul lui Popoviciu, după ce Becali a repetat ca lui i-a spus cineva ce s-a intamplat si l-a rugat sa faca sesizarea la DNA, dar nu stie nimic despre ce a facut Popoviciu, procurorul a anuntat ca il va acuza de marturie mincinoasa si favorizarea infractorului.

 

"Sunt chemat in legatura cu acea declaratie a mea cu dosarul lui Puiu Popoviciu. (...) Marturie mincinoasa nu are cum sa fie", a spus Becali la intrarea in sediul DNA.

 

"Orice as spune eu, orice as declara in acest dosar nu are relevanta, pentru ca plangerea mea este (...) prejudiciu un miliard de euro, 500 de euro, terenul meu. Ei au facut o evaluare si au zis ca e 40. Inseamna ca eu nu am stiut. Asta este plangerea mea, dupa care procurorii au anchetat. Ce spun eu nu are relevanta, pentru ca eu nu am cum sa stiu ce stiu procurorul si judecatorul. E pe acte infractiunea asta, nu pe ce zice Becali", a mai spus Becali.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22