Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Politicianul cu diplome, dar fără școală
Petru Tomegea - - - -
2016-03-15
Scrisori
0

Să ai diplome și să nu ai educație și instrucție nu înseamnă să treci prin școală ca gâsca prin apă. Înseamnă să faci rost de diplome cât mai dodoloațe, adică să le cumperi, să dai mită pentru ele, să le obții prin fals și furt, iar apoi să te prevalezi de ele în obținerea unor posturi înalte, inclusiv acela de șef distribuitor de doctorate pentru alți parveniți. Nici vorbă de competență, expertiză, nici vorbă de participarea la vreun concurs, selecție, examen pentru post, ci de numirea, desemnarea politică și de obținerea funcției, a postului prin „negocieri“ ori PCR (pile, cunoștințe, relații).

Printre primele fabrici de doctorate a fost Academia de Științe Politice „Ștefan Gheorghiu“, care a umplut țara de doctori fără bacalaureat, de savanți și academicieni numai cu trei-șapte clase. Evident că a fost, în concepția multora, una dintre mărețele realizări ale comunismului românesc. Drept dovadă, după revoluție, nici acele obișnuințe ticăloase, nici respectiva „academie“ n-au dispărut, ci s-au metamorfozat: au apărut mulțimi de alte academii care-și continuă la fel de glorios înalta menire de a face din români cel mai cult și titrat popor de pe mapamond.

Să nu cumva să vă lăsați înșelați de aparențe: chiar dacă vreo câteva universități descoperă plagiat după plagiat, cu toate că doi-trei jurnaliști, evident, dușmănoși și invidioși pe carierele fulminante, scriu despre furt și fals, nu se va întâmpla absolut nimic. Ministrul Educației amână mereu deciziile, iar parlamentul se pregătește să le dea lovitura fatală tinerilor studioși și merituoși: a fost sau nu student pe bune, orice parlamentar, chiar și fost securist, va deveni prin definiție funcționar public calificat din oficiu pentru orice funcție. La naiba cu examenele și școala, cu competențele și expertiza!

 

Petru Tomegea

Martie 2016

TAGS :
Comentarii
Total 0 comments.
Recomandari
1726
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22