Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFBaroneasa Olguta
2016-03-31
5
Olguta din Craiova s-a metamorfozat din tovarasa la peremeul lui Vadim Tudor in baroneasa la pesedeul lui Ponta cu aceeasi viteza cu care a ajuns Ghita mogul de Bucuresti din baiat de cartier din Ploiesti. Ei nu s-au nascut ca sa fure, ei s-au nascut ca sa ajunga unde au ajuns, ceea ce, sa fim sinceri, e un act de creatie in sine. Furatul e doar un detaliu de parcurs, un act de sacrificiu chiar, la care orice politician creator e obligat. Ghita stie cel mai bine.

 

Baronesei Olguta i se poate aplica foarte bine principiul lui Pareto, sociologul dupa care a plagiat in lucrarea sa de doctorat, care spune in principal ca 80% din efecte se datoreaza unui procent de 20% cauze. Asa si cu Olguta. Toata nedreptatea care i se intimpla astazi este efectul citorva cauze. Daca n-ar fi vrut sa-l aduca pe Bregovici in campania electorala pe banii unei firme care a obtinut contracte cu primaria Craiova, n-ar fi fost pusa sub urmarire penala. Daca nu si-ar fi facut camioane de materiale promotionale tot pe banii firmelor care vinau contracte cu primaria, n-ar  mai fi trebuit sa dea cu subsemnatul la DNA. Si, in sfirsit, daca n-ar fi pretins mita de 544.209, 33 lei, (sub forma de sponsorizari) de la Asociatia Pro Craiova, n-ar fi iesit cu catuse la maini de la DNA si n-ar fi luat drumul arestului Politiei. Unde o va vizita Elena Udrea, fosta baroneasa de Cotroceni, care intelege prea bine cum e treaba cu sponsorizarea spectacolelor pentru distractia electoratului. 

 

Efectul generat de Olguta Vasilescu a fost unul educativ. Politicienii s-au calcat pe bombeuri sa-i ia apararea in fata incalificabilului abuz al fostului binom. Europarlamentara Norica Nicolai, ramasa cu sufletul la USL si carnetul la ALDE, a avut o fulminanta aparitie la antena 3. Fosta aspianta la fotoliul de la justitie a explicat publicului deja convins ca faptele Olgutei Vasilescu sunt patriotism curat, nici vorba de hotie, datoria  oricarui politician fiind sa aduca oamenii la vot prin orice mijloace, cum a facut si Dragnea la referendum. Dar punctul pe i l-a pus inegalabilul Codrin Stefanescu. E o ”vinatoare  fara precedent, care nu mai ia sfirsit”, este ”soc dupa soc”, ”nu exista zi de la Dumnezeu in care liderii nostri din tara sau de la nivel central sa nu fie vinati pentru motive absolut puerile”, ” in Romania domina frica, nu mai misca nimic, totul este inghetat”. Traducind spusele baronului Codrin e clar ca PSD nu e in apele lui, ingheata si tremura la pese 20 de grade afara.

Tocmai de aceea e greu de spus daca la PSD se va aplica regula lui Pareto- 80/20- , dar chiar si la procente mai mici efectul ar putea fi devastator: nici broneasa Olguta, nici alti baronei mai mititei nu vor mai putea sa candideze si sa obtina inca un mandat. Teoretic. Pentru ca in practica, daca sunt liberi  si  neincatusati depinde doar de Dragnea sa nu aplice regulile din Codul Etic si sa-i puna pe liste. Caz in care vor fi sigur realesi. Craiova, ca si Bucurestiul, Iasiul, Brasovul si alte orase de frunte ale tarii sunt iubitoare de corupti, asa cum o arata toate sondajele. Asta va fi testul acestor locale: sa fie alesi penalii, incatusatii si hotomanii agatati de DNA. Ar fi cu adevarat marea lovitura, adevarata reforma a clasei politice la umbra careia miorlaie politicienii si natia.

TAGS : olguta vasilescu arestata mita coruptie alegeri pareto plagiat dragnea codrin stefanescu penali
Comentarii
Liviu din Timisoara 2016-04-04
Hiii ! Vai de mine si de mine ! Nimeni nu se astepta la asa ceva! Doar tanti Olguta s-a pretat la chestia asta !
dorel 2016-04-04
Dacă a furat sau nu, asta e treaba DNA-ului, dar să vii și să spui că beneficiul mitei a fost capitalul electoral, asta e jenant. Și cel mai jenant lucru e să vezi un ziarist care scrie la comandă politică.
Ionescu 2016-04-01
Oblio : 'in Romania domina frica, nu mai misca nimic, totul este inghetat'.
Adica, nu mai misca niciun 'nimic', dintre nimicnicii care au impanzit tara, o sufoca, fara incetare, incepand cu anul 'zero-1990', cand s-a dat 'liber la furat'.
Nimicnicii stau cu capul 'la cutie', asteptand sa treaca cele 'trei zile', cat tine orice minune in Romania, ca s-o ia de la capat odihniti, refacuti.
Marius Nicolescu 2016-04-01
Sa inghete si sa tremure toti PSD-istii la peste 20 de grade afara. Dar sa tremure si PNL-istii care si ei obladuiesc acelas tip de banditi, daca nu si mai mari. Va veni vremea sa tremure si sa inghete deopotriva toti banditii care au facut praf de-o tara intreaga. Poporul are inca ce manca. Dar va veni o vreme in care facturile la utilitati ne vor seca mancarea de pe mese. Si atunci va fi VAI! Poporul asta a uitat vremurile traite in "Epoca de Aur". Dar saracia mizerabila spre care ne indreptam, incolonati ca la Antena 3, ma face sa cred ca nu peste multi ani romanii se vor trezi in plina realitate si-i vor musca pe obraznicaturile ce azi au pus stapanire pe tara. Si vor musca fioros caci foamea si frigul inraiesc si transforma spiritul.
Gheorghe Popescu 2016-03-31
Constat ca madamei Pora nu-I place monarhia (modul in care foloseste titlurile nobiliare provenind mai de graba din carticica rosie comunista). Asa ca o sa o numesc Tovarasa de acum in colo. Deci, lasind la o parte stilul de jurnalism vitriolat, cu limbaj de maidan, practicat cu succes de Tovarasa, intrebarea este de ce sint atit de multe abuzuri in politica romaneasca. Ideea lansata de SRI + DNA (prin intermediul acoperitilor) e ca Romania e ca o vaca ce se lasa mulsa de toti derbedeii, si ca atare e mare nevoie de aceste doua institutii. E Romania o tara chiar atit de corupta? Sint romanii atit de prosti de nu sint in stare sa se autoguverneze si au nevoie de nemti la presedintie, de frantuziti la guvern, sau de evrei la cirma tuturor sistemelor de securitate? E nevoie sa fim stat politienesc ca sa putem fi un stat democrat? De regula borfasii, pe unde exista ei, au atitudini mai de graba retrase decit guralive ca la noi. Mafia actioneaza din umbra, nu iese la rampa, ca in Bucuresti. Parerea mea e ca legile romanesti sint laxe, ca ele pot fi interpretate in diferite moduri, ca ce e curat si cinstit pentru o guvernare e corupt si mafiot pentru urmatoarea. Altfel nu cred ca o Norica Nicolai ar indrazni sa ia apararea Olgutei, nici Basescu n-ar fi catadicsit sa o compatimeasca la tv pe baroneasa de la Cotroceni (banuiesc ca Pora s-a referit la Udrea, nu la nevasta fostului presedinte). Politic nu au decit de pierdut din asa ceva. Atunci de ce o fac totusi? Ar fi bine daca un specialist in drept ne-ar putea lumina si pe noi, poporanii, cam care sint hibele legislatiei romanesti, de permite atitor indivizi sa-si faca de cap cu acte in regula. De ce trebuie sa recurga partidele al asemenea strategii, ca din cite inteleg eu banii n-au intrat in buzunarele Olgutei (cum n-au intrat nici in ale lui Ridzi), ci ale partidului. In ce o priveste pe Olguta de la Craiova, nu stiu cit e de vinovata (sau nu) pentru invirtelile cu propaganda de care e acuzata, dar stiu ca nu avea stofa de politician, nici macar pentru primaria Craiovei. Mai de graba de precupeata, care se cearta cu poalele-n briu. Romania poate mai mult de atit. Nu-mi pare rau pentru Olguta, dar arestarea ei vine tot ca o lupta intre gasti.
Total 5 comments.
Recomandari
5714
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22