Baroneasa Olguta

Andreea Pora | 31.03.2016

Olguta din Craiova s-a metamorfozat din tovarasa la peremeul lui Vadim Tudor in baroneasa la pesedeul lui Ponta cu aceeasi viteza cu care a ajuns Ghita mogul de Bucuresti din baiat de cartier din Ploiesti. Ei nu s-au nascut ca sa fure, ei s-au nascut ca sa ajunga unde au ajuns, ceea ce, sa fim sinceri, e un act de creatie in sine. Furatul e doar un detaliu de parcurs, un act de sacrificiu chiar, la care orice politician creator e obligat. Ghita stie cel mai bine.

Pe aceeași temă

 

Baronesei Olguta i se poate aplica foarte bine principiul lui Pareto, sociologul dupa care a plagiat in lucrarea sa de doctorat, care spune in principal ca 80% din efecte se datoreaza unui procent de 20% cauze. Asa si cu Olguta. Toata nedreptatea care i se intimpla astazi este efectul citorva cauze. Daca n-ar fi vrut sa-l aduca pe Bregovici in campania electorala pe banii unei firme care a obtinut contracte cu primaria Craiova, n-ar fi fost pusa sub urmarire penala. Daca nu si-ar fi facut camioane de materiale promotionale tot pe banii firmelor care vinau contracte cu primaria, n-ar  mai fi trebuit sa dea cu subsemnatul la DNA. Si, in sfirsit, daca n-ar fi pretins mita de 544.209, 33 lei, (sub forma de sponsorizari) de la Asociatia Pro Craiova, n-ar fi iesit cu catuse la maini de la DNA si n-ar fi luat drumul arestului Politiei. Unde o va vizita Elena Udrea, fosta baroneasa de Cotroceni, care intelege prea bine cum e treaba cu sponsorizarea spectacolelor pentru distractia electoratului. 

 

Efectul generat de Olguta Vasilescu a fost unul educativ. Politicienii s-au calcat pe bombeuri sa-i ia apararea in fata incalificabilului abuz al fostului binom. Europarlamentara Norica Nicolai, ramasa cu sufletul la USL si carnetul la ALDE, a avut o fulminanta aparitie la antena 3. Fosta aspianta la fotoliul de la justitie a explicat publicului deja convins ca faptele Olgutei Vasilescu sunt patriotism curat, nici vorba de hotie, datoria  oricarui politician fiind sa aduca oamenii la vot prin orice mijloace, cum a facut si Dragnea la referendum. Dar punctul pe i l-a pus inegalabilul Codrin Stefanescu. E o ”vinatoare  fara precedent, care nu mai ia sfirsit”, este ”soc dupa soc”, ”nu exista zi de la Dumnezeu in care liderii nostri din tara sau de la nivel central sa nu fie vinati pentru motive absolut puerile”, ” in Romania domina frica, nu mai misca nimic, totul este inghetat”. Traducind spusele baronului Codrin e clar ca PSD nu e in apele lui, ingheata si tremura la pese 20 de grade afara.

Tocmai de aceea e greu de spus daca la PSD se va aplica regula lui Pareto- 80/20- , dar chiar si la procente mai mici efectul ar putea fi devastator: nici broneasa Olguta, nici alti baronei mai mititei nu vor mai putea sa candideze si sa obtina inca un mandat. Teoretic. Pentru ca in practica, daca sunt liberi  si  neincatusati depinde doar de Dragnea sa nu aplice regulile din Codul Etic si sa-i puna pe liste. Caz in care vor fi sigur realesi. Craiova, ca si Bucurestiul, Iasiul, Brasovul si alte orase de frunte ale tarii sunt iubitoare de corupti, asa cum o arata toate sondajele. Asta va fi testul acestor locale: sa fie alesi penalii, incatusatii si hotomanii agatati de DNA. Ar fi cu adevarat marea lovitura, adevarata reforma a clasei politice la umbra careia miorlaie politicienii si natia.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22