DNA: Frații Radu și Alexandru Mazăre, trimiși în judecată

Tudor Despina | 01.04.2016

Radu Mazăre a fost trimis în judecată, vineri, de procurorii DNA. Fostul primar al Constanței e acuzat de luare de mită și fals în declarații.

Pe aceeași temă

 

Alături de el au mai fost trimiși în judecată senatorul Alexandru Mazăre, fratele lui Radu Mazăre, și omul de afaceri Avraham Morgenstern, pentru complicitate la luare de mită și fals în declarații, respectiv dare de mită. Dosarul în cauză vizează programul de construire a unor locuințe din Campusul Social “Henri Coandă”.

 

Concret, DNA susține că, pentru a-și asigura câștigarea licitației pentru campus, Avraham Morgenstern i-a dat lui Radu Mazăre, primar al Constanței la acel moment, 175.000 de euro. Din această sumă, 95.000 de euro au fost transferați către contul lui Radu Mazăre, iar 80.000 au mers în contul pus la dispoziție de fratele său Alexandru Mazăre. Ambele conturi au fost deschise la o bancă din Israel.

 

Banii, primiți în mai multe tranșe, au urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi aparținând unor societăți off shore, conturi deschise la bănci din străinătate”, arată DNA, pentru ca în schimbul banilor, Razu Mazăre să lanseze demersuri în Consiliul Local Constanța pentru a-i asigura contractul lui Morgenstern. Mai mult, în declarațiile de avere din perioada 2011-2012, frații Mazăre nu au menționat conturile personale deschise la baca israeliană și nici sumele virate ca mită de omul de afaceri.

 

Dosarul a fost trimis spre judecate la Înalta Curte. În cauză, procurorii anticorupție au dispus sechestru asigurător pe bunurile mobile și imobile ale fraților Mazăre și, de asemenea, pe aproape 19.000 de euro, sumă găsită la domiciliul lui Radu Mazăre. În cadrul anchetei, DNA a colaborat cu autoritățile din Israel, Cipru, Lichtenstein și Austria.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22