Ultimul termen în dosarul de șantaj la RCS-RDS. DNA cere pedepse cu executare

Tudor Despina | 13.04.2016

Procurorii DNA cer pedepse de închisoare cu executare pentru inculpații din dosarul de șantaj la RCS-RDS. Printre cei implicați în cauză este și mogului Dan Voiculescu.

Pe aceeași temă

 

Procurorii anticorupție cer pedepse de cel puțin cinci ani de închisoare cu executare pentru conducerea Antena Group și pentru fostul șef al Fiscului Șerban Pop. E vorba aici de dosarul de șantaj la reprezentanții companiei RCS-RDS. Procesul se apropie de final, iar printre cei vizați de anchetă sunt Dan Voiculescu și fiica sa Camelia.

 

Un procuror al Direcției Anticorupție a cerut miercuri magistraților de la Curtea de Apel București să-l condamne pe mogului Dan Voiculescu și pe ceilalți inculpați din dosarul presupusului șantaj la RCS-RDS la cel puțin cinci ani de închisoare. Miercuri are loc ultimul termen din dosar, ocazie cu care DNA a spus că datele dosarului impun condamnări cu executare pentru toți inculpații.

 

Potrivit Digi 24, procurorii anticorupție susțin că directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, ar fi încercat, cu ameninţări, să îl convingă pe administratorul RCS & RDS să accepte un contract prestabilit, în valoare de 35 de milioane de euro, pentru retransmisia pe satelit a posturilor Antena Group. Potrivit stenogramelor care există la dosar, tot planul de șantaj era coordonat de Dan Voiculescu și fiica sa, Camelia. Cei doi sunt acum judecați pentru complicitate la șantaj:

 

Dan Voiculescu: Eu vreau trei lucruri: denunţ calomnios...

Camelia Voiculescu: Da.

Dan Voiculescu: Plângere penală prealabilă...

Camelia Voiculescu: Da.

Dan Voiculescu: Şi o delegaţie de la Antena 1, n-ar trebui Mihai...

Camelia Voiculescu: Da.

Dan Voiculescu: De la Antena 1, ba poate şi Mihai.

Camelia Voiculescu: Da.

Dan Voiculescu: Vorbiţi voi, vedeţi cine, care să se ducă la uşă la RCS...

Camelia Voiculescu: Da.

Dan Voiculescu: Şi să ceară: "Vrem să vorbim cu domnu' Bendei!"

Camelia Voiculescu: Da”, potrivit rechizitoriului DNA.

 

În ce-l privește pe Dan Voiculescu, Agerpres scrie că procurorul a cerut ca pedeapsa pe care o va primi acesta să fie contopită cu condamnarea de 10 ani închisoare din dosarul ICA, la care să se adauge un spor de pedeapsă.

 

De asemenea, reprezentantul DNA a cerut ca Antena TV Group, Antena 3 și Intact Publishing să fie condamnate la plata unei amenzi și publicarea deciziei instanței, precum și reținerea formei agravante a infracțiunii de complicitate la șantaj. Anchetatorii au mai susținut în fața instanței că în acest dosar ar trebui păstrate ca probe interceptările effectuate cu ajutorul SRI, pentru că avocații trebuiau să le conteste în procedura de cameră preliminară și nu la acest stadiu al procesului. Mai mult, procurorul a spus că nu înțelege de ce avocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghiță Mateuț, contestă acum interceptările SRI, de vreme ce într-un tratat de drept acesta spunea că SRI și SIE sunt organe de cercetare penală.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22