Primăria Sectorului 4 cere daune de imagine de 100 milioane euro în dosarul Colectiv

Tudor Despina | 14.04.2016

Primăria Sectorului 4 s-a constituit parte civilă în dosarul Colectiv. Primăria cere daune de 100 de milioane de euro.

Pe aceeași temă

 

Potrivit Digi 24, motivul invocat de primărie e că scandalul de la Colectiv i-ar fi afectat imaginea. Primăria Sectorului 4 a depus la DNA o solicitare prin care îi cere daune fostului edil Cristian Popescu Piedone. Acesta este cercetat de procurorii anticorupție pentru abuz în serviciu în legătură cu acordarea autorizației pentru clubul Colectiv, document pe care Cristian Popescu Piedone și-a pus semnătura.

 

Potrivit solicitării înaintate, primăria Sectorului 4 spune că daunele de 100 de milioane de euro, sunt în contul unor prejudicii de imagine aduse primăriei. Conform sursei citate, solicitarea prezentată de primarul interimar al Sectorului 4 stă la baza contestației depuse de asociația “Colectiv pentru viitor” față de decizia lui Cristian Popescu Piedone de a candida pentru un nou mandat de primar.

 

Piedone mai vrea un mandat la Sectorul 4

 

Fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a anuntat miercuri ca va candida din nou la aceasta functie, ca independent. El si-a dat demisia din aceasta functie in urma incendiului din clubul Colectiv.

 

"Astazi am facut un pas care nu mi-a fost usor: mi-am depus candidatura pentru Primaria Sectorului 4. Singurii care au fost prezenti alaturi de mine au fost copiii mei: Ana si Vlad, pentru ca familia mi-a oferit sprijinul de care aveam nevoie si mi-a dat curajul de a merge mai departe.

 

Am trecut printr-o perioada tulbure, care poate ca nu s-a terminat. Ca un bun crestin ortodox, ii sunt recunoscator lui Dumnezeu ca in toata aceasta perioada am intalnit pe strada, in parc, in magazine, oameni care mi-au amintit ce reprezint pentru ei. Va sunt recunoscator voua pentru ca, atunci cand ne-am intalnit, ori in mesajele pe care mi le-ati trimis chiar aici, pe facebook, mi-ati spus ca ma apreciati pentru ce am facut in sectorul nostru. Dar mi-ati spus si ceva care m-a durut: m-ati intrebat de ce nu mai fac nimic pentru voi, de ce v-am parasit?

 

Raspunsul este simplu si complicat in acelasi timp. Am hotarat atunci sa plec pentru ca era cel mai omenesc si sincer gest. Sunt si eu om si sufar cand vad suferinta. Astept ca justitia sa isi spuna cuvantul. Am incredere in justitie. Sa o lasam sa isi faca treaba. Dreptatea se dezbate in fata judecatorilor, nu in strada sau la televizor.

 

M-am gandit mult in ultimele luni la cine sunt si ce sunt eu capabil sa ofer mai departe comunitatii care mi-a aratat atat de multa incredere. M-am gandit cum imi pot repara onoarea de om. Voi mi-ati dat raspunsul: sa continuam impreuna ceea ce am inceput. Mi-ati spus ca vreti sa va luati primaria inapoi. Mi-ati spus ca nu v-am dezamagit si nu vreau sa o fac nici acum. De ce sa nu imi pun experienta in slujba dumneavoastra?

 

De aceea doresc sa va multumesc pentru sprijinul constant pe care mi l-ati aratat in ultimii 8 ani, si in special in ultima perioada, aratandu-va ca nu va parasesc. Voi decideti daca merit in continuare sa am grija de Sectorul 4, de care imi pasa, in care m-am nascut si in care locuiesc si traiesc. Pana la urma, este dreptul constitutional al oricarui cetatean de a candida. Si este dreptul vostru, al locuitorilor Sectorului 4, de a alege. Nu este nevoie sa iesiti in strada pentru a decide cine merita sa fie primar. Este suficient sa votati.

 

Ma cunoasteti toti. Nu am fost niciodata un om de partid si nu am depins de partide. De aceea candidez independent. Inainte de toate sunt om si sunt in slujba oamenilor. Am vazut toti de ce sunt capabile partidele.

 

Stiu ca va urma o campanie murdara, poate si cu atacuri la persoana. Eu, asa cum v-am obisnuit, nu voi ataca pe nimeni. Vor incerca sa ma calce in picioare si sa ma invinuiasca de toate relele. Au mai facut-o. Dar mai stiu ca, in fata cuvintelor urate, faptele sunt cele care conteaza. Si asta imi da putere sa merg mai departe, alaturi de voi”, potrivit mesajului lui Piedone.

 

În 11 noiembrie anunța Piedone că a decis să demisioneze din funcția de primar de la Sectorul 4, pe fondul incendiului din clubul Colectiv și al protestelor de stradă de atunci.

 

"Dupa toate reactiile din ultimele zile, dupa emotia si furia total justificate si exprimate in spatiul public in cautarea vinovatilor, dupa miting-ul de ieri din Capitala in care mii de bucuresteni mi-au cerut demisia, am avut timp sa reflectez si am ajuns la urmatoarea concluzie: Imi prezint astazi demisia de Primar al Sectorului 4, in semn de respect fata de victimele tragediei si sper ca vidul legislativ si carentele administrative sa traga un semnal de alarma, de la cel mai simplu functionar, pana la cel mai inalt for legislativ. Poate ca atunci cand mii de oameni ies in strada sa-ti ceara sa pleci si alte mii cer acelasi lucru pe retelele de socializare, e bine uneori sa asculti", a declarat Piedone la acel moment.

 

Joi, procurorul general interimar Bogdan Licu a spus că dosarul Colectiv va fi trimis în instanță în cel mult două săptămâni.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22