Cristian Preda cere PNL sa retraga candidatura lui Munteanu: E o eroare

Iulia Mincu | 14.04.2016

Europarlamentarul Cristian Preda cere PNL sa retraga candidatura lui Marian Munteanu la Primaria Capitalei, afirmand ca este preferabil ca partidul sa nu aiba un candidat propriu, ''fiindca ridicolul i-a coplesit''.

Pe aceeași temă

 

 


"Lansez aici un apel catre conducerea PNL. Ii invit sa retraga candidatura lui Marian Munteanu, care nu are legatura nici cu profilul de centru-dreapta asumat de cei care au votat de-a lungul timpului cu formatiuni liberale, nici cu doctrina PPE, familia europeana la care au aderat penelistii. Candidatura lui Munteanu e o eroare la fel de mare ca si propunerea regelui Mihai drept prezidentiabil in 1992. Dupa seria Busoi, Orban, Munteanu, e preferabil ca PNL sa nu aiba un candidat propriu, fiindca ridicolul i-a coplesit. Doar scuzele prezentate electoratului bucurestean ii pot salva. Daca Munteanu e retras, voi vota cu PNL la Consiliul General. Daca nu, voi vota si impotriva lui Munteanu, si impotriva candidatilor PNL'', a scris Preda pe Facebook miercuri seara.

 

Zeci de ONG-uri au cerut PNL retragerea lui Marian Munteanu din cursa, acuzindu-l de ”simpatii pentru curente de orientare fascista” si de un discurs bazat pe "elemente ortodox-fundamentaliste”. In replica, PNL le cere sa aduca dovezi si le acuza de politicianism si propaganda.

  PNL a transmis o scrisoare deschisa intitulata "apelul la adevar" adresata constatarilor lui Marian Munteanu, candidatul la primaria Capitalei, in care sustine ca acuzatiile de apropiere de extrema dreapta si acelea de a fi antioccidental care i se aduc acestuia nu sunt sustinute de probe.

 

PNL l-a votat în unanimitate pe Marian Munteanu pentru candidatura la Primăria Capitalei. Decizia a fost luată după ce DNA l-a pus sub urmărire penală pe Ludovic Orban, fostul candidat al liberalilor la Capitală. Liderii PNL au discutat și cu președintele Iohannis.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22