Ciprian Ciucu ii cere PNL sa-l sustina iar USB sa accepte alegeri primare

Dora Vulcan | 18.04.2016

„Vorbesc despre alegeri primare. Pe scurt, cred ca PNL ar trebui sa ma sustina pe mine si sa avem alegeri primare intre mine si Nicusor Dan, pentru ca dreapta sa vina cu un candidat unic, deja testat si validat democratic”, a scris Ciucu pe pagina sa de socializare.

Pe aceeași temă

 

 

Ar fi un dezastru dacă primaria Bucureștiului va ajunge pe mana Gabrielei Firea”, spune Ciucu pe pagina sa de socializare. „Nu pentru că ar fi propriu-zis pe mana dansei, ci pentru ca va fi pe mana primariului de Voluntari, Florentin Pandele. Si va fi si în mnaa grupurilor de interese care au capturat in acest moment Primaria Bucureștiului. Gabriela Firea nu are treaba cu administratia locală si nici nu o pasioneaza. Sotul său, primarul Voluntariului, are. Îmi propun ca prin aceste randuri sa vin cu o solutie pentru ca Pandele sa nu-si intinda influenta si peste București.”

 

Candidatul M10 crede ca PNL ar trebui sa-l sustina si sa existe alegeri primare intre el si Nicusor Dan, candidatul USB şi pentru ca dreapta sa vina cu un candidat unic, deja testat si validat democratic.  

 

Ciucu prezinta si „avantajele acestei solutii” propuse: „PNL s-ar trezi din visul urat care l-a adus in situatia de a propune un candidat care reprezinta orice dar nu liberalismul; Am avea de facto alegeri in două tururi si am trage o palmă PSD-ului care si-a croit legislația electorala după propria-i masura; Dezbaterile dintre mine si Nicușor Dan vor capta atentia presei si a oamenilor de centru-dreapta, vor energiza electoratul si vor pune in plan secund o eventuala candidatura ce ar putea fi anuntata in ultimul moment de catre Traian Basescu.”

 

El crede ca exista suficient timp si mijloace pentru alegeri primare: „Candidatii sunt pregatiti, programele sunt lansate. Trei dezbateri pe parcursul unei saptamani ar fi suficiente pentru ca oameni sa-si dea seama cine merita sa fie primarul Bucureștiului.”

 

Ciucu spune ca „Vasile Blaga a avut dreptate atunci cand a zis ca “nu a existat vreo propunere facuta domnului Ciucu sa candideze din partea PNL. Nu, nu a existat o astfel de propunere, doar ca, din cate stiu eu, era vorba despre altceva. Era vorba despre faptul ca au evaluat și posibilitatea de a ma susține pe mine inainte ca Marian Munteanu sa fie introdus in PNL. Spre deosebire de Marian Munteanu, eu nu m-am dezis niciodată de liberalism. Am simtit ca un pumn in plex aberația intitulata USL si am salutat comasarea dintre PNL și PDL, sperand ca inteligenta liberala sa ocupe un loc central in partid. Nu m-am regasit moral intr-un PNL in alianta cu PSD si nu ma regasesc moral in acest PNL care-l are pe Marian Munteanu desemnat pentru primaria Bucureștiului. Probabil ca suntem putini cei care inca mai onoram istoria PNL. Pentru mine, istoria PNL se confunda cu istoria moderna a Romaniei.”

 

Despre Uniunea Salvati Bucurestiul (USB) Ciucu spune ca este un „partid local care vizeaza exclusiv Bucurestiul. Este un partid nou, format din oameni onorabili, dar care, imediat ce a prins avant, a inceput sa replice comportamentul din campanie al partidelor mari. In 2012, Nicusor Dan se plangea ca Sorin Oprescu evita dezbaterile si confruntarile electorale. In 2016, Nicusor Dan evita dezbaterile ci confruntarile electorale. Au ajuns la mine cel putin trei initiative care ne-ar fi adus fata in fata dar (…) am primit un raspuns din partea staff-ului de campanie al lui Nicusor Dan, iar ei nu isi doresc o intalnire sub forma unei dezbateri. Asta e si problema actuala a lui Nicușor Dan, el a disparut din peisaj, a fost inlocuit de staff-ul de campanie. Nu-l mai vad pe Nicusor acela de acum patru ani, locul lui a fost luat de o companie de PR care-i face campanie pe bani multi. De aceea, probabil, nu vrea sa vina cu mine in dezbateri, echipa de PR nu-i poate tine locul.”

 

Ciucu l-a provocat pe Nicusor Dan sa accepte alegere primare intre ei doi: „nu are de ce sa-i fie frica, are superexpunere, a cumparat internetul, are oameni sa-l pregateasca si, trebuie sa recunosc, are o notorietate mai buna decat a mea. Iar dezbaterile civilizate pe problemele Bucureștiului nu au cum sa-i strice. Doar daca nu s-a transformat in ceea ce dispretuiește el mai mult, intr-un politician (…) care-si face doar calcule matematice si care nu da doi bani pe dezbaterea reala.”

 

Despre M10, Ciucu spune ca i-a acceptat sustinterea in alegeri pentru ca ii sunt dragi toti oamenii care s-au strans in jurul Monicai Macovei si care mai tarziu au format M10: „sunt oameni care mine si ca dumneavoastra, dedicati unei cauze onorabile. Am acceptat sustinerea M10 pentru ca nici un alt partid actual nu capitalizeaza lupta anticoruptie si nu si-o asuma pe fata. PDL, inca dinainte de comasarea cu PNL nu a mai fost interesat de subiect iar PMP a schimbat macazul”. 

 

Ciucu crede ca USB si M10 sunt compatibile valoric si aspirational, cu diferenta ca M10 este si un partid national.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22