Porosenko, la București: Sanctiunile contra Rusiei, anulate doar dupa incetarea agresiunii

Vlad Toma | 21.04.2016

Petro Poroşenko, presedintele Ucrainei, va efectua astazi o vizita in Romania, urmand a se intalni cu presedintele Klaus Iohannis, anunta Administratia Prezidentiala. Poroşenko va avea de asemenea o intalnire cu premierul Dacian Ciolos.

Pe aceeași temă

 

UPDATE: Petro Poroshenko a declarat ca Romania si Ucraina considera sanctiunilor occidentale impuse Rusiei nu pot fi anulate pana nu va inceta agresiunea Rusiei. (conform Hotnews)
 

Presedintele Ucrainei a mai spus ca acordurile de la Minsk trebuie implementate in totalitatea lor si a precizat ca cele doua tari impartasesc ideea formarii unei "flote a Marii Negre care sa consolideze prezenta" NATO in zona.


Iohannis a declarat ca a fost semnat Protocolul de relansare a comisiei mixte prezidentiale pentru solutionarea unor dosare aflate de mult timp pe agenda bilaterala, cum ar fi dosarul canalului Bistroe.

 

Iohannis a mai vorbit despre minoritatea romana din Ucraina, considerand ca e nevoie "de a raspunde mai bine necesitatilor si doleantelor romanilor din Ucraina".

 

***

 

Ultima intalnire dintre cei doi sefi de stat a avut loc in luna februarie, în marja Conferinței Internaționale de Securitate de la Munchen.

 

In cadrul acestei conferinte, Iohannis a avut o întrevedere cu omologul său ucrainean, căruia i-a reiterat sprijinul pentru independența și integritatea teritorială a Ucrainei.

 

"Președintele Iohannis a reiterat sprijinul pentru suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei și a subliniat importanța implementării depline a Acordurilor de la Minsk pentru soluționarea crizei. Președintele României l-a asigurat, totodată, pe oficialul ucrainean de sprijinul României atât în plan bilateral, cât și internațional", se arata atunci într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

 

Potrivit sursei citate, în cadrul discuțiilor cei doi lideri au abordat câteva dintre principalele aspecte de pe agenda bilaterală, inclusiv în perspectiva vizitei oficiale pe care Președintele Ucrainei o va întreprinde în România în acest an.

 

De asemenea, convorbirile au evidențiat progresele deja înregistrate pe anumite dosare bilaterale și dorința ambelor părți de a avansa în implementarea proiectelor comune aflate în derulare.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22