Ministru Sanatatii l-a demis pe managerul Spitalului Floreasca. Sectia de arsi nu functiona

Vlad Toma | 21.04.2016

Patriciu Achimaș-Cadariu, ministrul Sanatatii, l-a demis astazi pe Nicușor Louchi, managerul Spitalului Floreasca, deoarece unitatea de tratament pentru arsi, inaugurata oficial ieri, nu functiona in aceasta dimineata, cand ministrul a mers in vizita, anunta Digi 24.

Pe aceeași temă

 

Aflat in vizita la spital, ministru a gasit aceasta unitate inchisa, fara medici, fara asistente. Sorin Păun, directorul medical al unității spitalicești, a fost numit director interimar al Spitalului Floreasca.

 

Mai multi medici si asistente au fost trimisi la specializare in Franta pentru a forma astfel personalul care sa asigure functionarea acestei sectii.

 

Recent modernizata, sectia speciala de arsi de la spitalul Floreasca sta inchisa

 

In ciuda faptului ca Bucurestiul dispunea de o unitate speciala pentru arsi la Spitalul Floreasca, modernizata inca din Aprilie 2015, victimele incendiului produs in clubul Colectiv au fost internate in alte sectii medicale.

 

Banicioiu, fostul ministrul al Sanatatii, nu stia exact care era situatia unitatii, in zilele care au urmat incendiului din Colectiv. Initial, el a spus la Europa FM ca locatia este functionala, insa ulterior a precizat ca “din cate stiu si din ce mi-a spus profesorul Lascar, ea nu e functionala acum, dar va deveni functionala in cateva zile, pentru ca a avut o problema tehnica”.

 

Banicioiu arata ca unitatea trebuia inaugurata in Aprilie, altfel pierdeam banii de la Banca Mondiala, institutia care a finantat proiectul, scrie Hot News, care citeaza blogul lui Catalin Tolontan.

 

Vorbim aici de “Unitatea moderna pentru arsi”, corp special de spital, format din sase saloane si o sala de operatii, prezentata drept o unitate de elita in domeniu. De elita, insa nefunctionala.

 

Asta pentru ca din 9 Aprilie 2015, atunci cand a fost “inaugurata”, unitatea a ramas inchisa. Personalul era in curs de recrutare.

 

Dotarile de care dispune unitatea in cauza valoreaza peste patru milioane de euro, fapt irelevant daca aparatura ultra-moderna nu este pusa in serviciul medical public.

 

Intrebat si el atunci despre aceasta situatie, profesorul Ioan Lascar a spus ca "pana acum, Unitatea moderna de arsi nu a fost folosita de cand a fost inaugurata pentru ca nu am avut mari arsi si au fost, e adevarat, si niste probleme la sistemul de aer", adaugand ca problemele s-au remediat intre timp.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22