Ministerul Muncii: OUG privind bugetarii, accent pe salariile de baza. Vor ingheța sporurile

Vlad Toma | 22.04.2016

Dragos Pislaru, ministrul Muncii, a declarat astazi, in urma unei intalniri cu sindicatele si patronatele, ca Guvernul va pune in dezbatere publica un nou proiect de ordonanta de urgenta privind salarizarea bugetarilor in 15 mai, dezbaterea pe aceasta tema urmand sa dureze doua saptamani.

Pe aceeași temă

 

Conform profit.ro, noua ordonanță privind salarizarea bugetarilor va include indexări în trepte care vor acoperi doar o parte a grilei de salarizare, începând cu salariul minim de 1.250 de lei, urmand sa înghețe sporurile, indemnizațiile, compensațiile și celelalte elemente ale sistemului de salarizare și sa blocheze la nivelul din iulie mai multe categorii de plăți sociale.

 

"In aceasta abordare noua pe care am propus-o partenerilor sociali a fost sa ne concentram pe salariile de baza si nu pe sporuri si indemnizatii... Aceasta Ordonanta recunoaste limita, capacitatea fiscal-bugetara pe care o avem, si incearca sa rezolve ce avem la dispozitie in perioada urmatoare", a spus ministrul, citat de Hotnews.
 

Este un proces dupa care nu toata lumea poate sa fie multumita. Avem optiunea sa concentram resursele acolo unde este cel mai mult nevoie de ele. Suma pe care o avem nu poate elimina toate nedreptatile. Nu este vorba numai de cei de la baza, cum s-a vehiculat deja - doar de categorii cu studii medii. E vorba si de intrarea in sistem - cei cu studii superioare. Cei care nu vor putea sa fie direct tintiti prin ordonanta vor avea o perspectiva in acel proiect de lege care rezolva inechitatile din sistem…


Nu putem sa cerem performanta daca nu motivam oamenii. Vrem sa rezolvam inechitatile progresiv… Ne uitam intai la cei care abia isi pot duce existenta...


Noi discutam de conceptie: incepand cu 1.250 de lei, vom lua de la baza in sus, vom ridica printr-o metoda pe care urmeaza sa o stabilim impreuna cu partenerii sociali si vom ridica pana acolo unde ne permitem…", a declarat ministrul Muncii, citat de Hotnews.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22