Marean Vanghelie strange semnaturi ca sa candideze la localele din iunie

Dora Vulcan | 22.04.2016

Fostul primar PSD Marian Vanghelie a declarat ca strange semnaturi pentru a-si depune candidatura la alegerile locale din iunie.

Pe aceeași temă

 

 

Vanghelie va candida fie ca independent, fie din partea partidului său, PDS, informeaza Mediafax.

 

 "Au strâns semnături pentru mine, fie ca independent, fie din partea partidului. Acum le numărăm, vom vedea în momentul în care le vom avea pe toate, dacă sunt suficiente", a declarat Marian Vanghelie, admiţând că, pe stradă, se cer semnături pentru candidatura sa. Legat de oficializarea candidaturii sale, el nu a avansat nicio dată, fiind o enigmă şi pentru el dacă adună suficiente semnături. Termenul final de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale din 5 iunie este 26 aprilie.

 

Marian Vanghelie a fost unul dintre cei mai longevivi primari ai PSD. El a devenit primar al Sectorului 5 în 2000, câştigând ulterior alte 3 mandate de primar, din poziţia de candidat al PSD. El a fost membru al acestui partid până în noiembrie 2014, când a fost exclus, alături de Mircea Geoană şi Dan Şova, în urma votului Comitetului Executiv Naţional al PSD. Ulterior, în martie, Vanghelie şi Geoană au anunţat înfiinţarea unei noi formaţiuni politice - Partidul Social Românesc şi, ulterior, Partidul Dreptăţii Sociale.

 

Vanghelie a fost suspendat din funcţia de primar întrucât a fost arestat preventiv pentru fapte de corupţie, iar apoi a stat în arest, la domiciliu, pe parcursul mai multor luni. El a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie, unele săvârşite prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte. Prejudiciul total cauzat bugetului Sectorului 5, prin activitatea infracţională a lui Vanghelie, a fost de aproape trei milioane de lei, susţin procurorii.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22