Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Vlad Alexandrescu, un ministru care a făcut pentru cultura în patru luni cât alții în ani
Comunicat GDS - - - -
2016-04-29
Apel 22
3

Grupul pentru Dialog Social a luat act cu tristețe de demisia d-lui Vlad Alexandrescu din funcția de ministru al Culturii. În scurtul său mandat, d-l Vlad Alexandrescu a stabilit câteva principii reformatoare de care instituțiile culturale au mare nevoie și a demarat acțiuni de anvergură în folosul culturii naționale. Condamnăm orice manifestare de șovinism, așa cum acesta s-a manifestat deschis din partea unor salariați în conflictul de la Opera Română. Caracterul internațional al unui ansamblu valoros de operă și balet este o caracteristică a timpurilor noastre și a contesta acest caracter, sub diferite pretexte, este expresia unui naționalism îngust și inacceptabil.

 

Solicităm ca viitorul ministru al Culturii să continue în linia deschisă de d-l Vlad Alexandrescu. Am luat act de angajamentul pe care primul ministru, d-l Dacian Cioloș, l-a luat în acest sens. Mulțumim public d-lui Vlad Alexandrescu pentru serviciile pe care le-a adus cauzei culturii în privința protecției monumentelor, a achiziționării de către stat a lucrării Cuminţenia Pamântului de Constantin Brâncuşi, a transparentizării instituţionale a Ministerului Culturii, a deschiderii accesului la resurse pentru artiștii independenți. Foarte mult pentru patru luni de mandat! Mult mai mult decât au făcut alții în ani de zile.

 

Grupul pentru Dialog Social

29 aprilie 2016

TAGS :
Comentarii
Virgil Ștefan Nițulescu 2016-05-04
Este regretabil, dar dl. Vlad Alexandrescu nu a avut, nici măcar, onoarea de a-și da demisia din funcție, după ce premierul i-a cerut-o, mai întîi, privat și, apoi, public. A fost nevoie să fie revocat din funcție. Este un gest care nu îi aduce premierului dezonoare, ci dlui. Alexandrescu. Păcat!
George Carp 2016-05-02
Demisia domnului Alexandrescu reprezintă un minus pentru premierul Ciolos.şi un plus pentru dinozaurii culturii române.
bogdan 2016-04-29
a facut chestii bune, cu potentiala bataie pe termen lung, a adus alt ritm, idei, ceva engagement la probleme reale nu prioritati ale birocratilor/grupurilor de interese si mai multa vitalitate intr-un minister putred, chiar daca ne dam mari culturnici in tara asta
Total 3 comments.
Mai multe din Apel 22
5266
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22