Alte doua spectacole au fost anulate - Tiberiu Soare: Kobborg este coregraf cu „k”

Dora Vulcan | 29.04.2016

Tiberiu Soare, dirijor al Operei Nationale, a declarat ca persoana indicata sa dea detalii despre anularile de spectacole este chiar coregraful Johan Kobborg, care "oricum este coregraf cu k mic", acesta semnand doar "partial" coregrafia spectacolului, care "este o adaptare".

Pe aceeași temă

 

 

Vineri, ONB a anuntat anularea reprezentatiilor din zilele de 6 si 8 mai ale spectacolului "Giselle", iar cei care si-au achizitionat bilete isi pot recupera banii incepand din 4 mai.  "Cele doua reprezentatii ale spectacolului de balet "Giselle", programate sa aiba loc in zilele de 6 si 8 mai, de la ora 19.00, se anuleaza", precizeaza comunicatul ONB, citat de ziare.com.

 

Spectatorii care au achizitionat bilete de la Casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti sunt asteptati la sediu, incepand cu data de 4 mai, pentru a recupera contravaloarea acestora. Spectatorilor care au achizitionat biletele online le va fi restituita integral contravaloarea acestora in contul din care a fost facuta plata, se mai specifica pe site-ul ONB.

 

 

Dirijorul Tiberiu Soare, angajat al Operei Nationale, a spus ca persoana care ar putea sa dea detalii despre spectacolele anulate este chiar coregraful Johan Kobborg.

 

"Giselle este spectacolul Operei Nationale, iar domnul Johan Kobborg semneaza partial coregrafia, care este o adaptare, iar domnul Kobborg este coregraf cu k mic", a declarat Tiberiu Soare pentru News.ro.

 

Alte doua reprezentatii ale baletului "Giselle" sunt programate spre finalul lunii mai, in zilele de 18 si 28 mai. "Daca domnul Kobborg isi mentine pozitia constant, cred ca si acelea vor fi anulate", a mai precizat Tiberiu Soare.

 

Potrivit unor surse interne ale News.ro, este vorba despre o nota interna a Corpului de balet, iar in cazul spectacolului "Giselle", drepturile de reprezentare au fost retrase, fiind conditionate contractual de prezenta lui Joahn Kobborg.

 

Doua mari productii puse in scena la Opera Nationala Bucuresti, "Giselle" si "La Fille mal gardee", au fost anulate in 11 aprilie, potrivit declaratiei de atunci a lui Tiberiu Soare, director adjunct al institutiei la acea data.

 

 

Opera Nationala Bucuresti a fost scena unor conflicte deschise intre noua conducere numita de Vlad Alexandrescu, dirijorii Vlad Conta si Tiberiu Soare, si balerinul Johan Kobborg, care avea atributii de coordonare a Companiei de balet.

 

 

 

Tensiunile s-au accentuat, ducand la un vid de putere la ONB, fara conducere, astazi, si la demisia ministrului Culturii, criticat de presedintele Klaus Iohannis pentru felul in care a gestionat criza de la Opera.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22