Kovesi, replica dura pentru Antena 3: Atacurile defăimătoare vor impune un demers legal ferm

Vlad Toma | 05.05.2016

Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA, a transmis astazi un drept la replica in urma unor "afirmatii mincinoase și denigratoare" facute in mai multe emisiuni difuzate aseara la Antena 3. In replica, Mircea Badea a aamenintat ca o da in judecata pe sefa DNA.

Pe aceeași temă

 

Afirmatii facute la Antena 3 pornesc de la faptul ca Florin Nemes, prietenul sefei DNA, este director de PR la RCS-RDS, companie implicata intr-un proces cu trustul Intact. Kovesi precizeaza in comunicatul citat ca dosarul in care sunt acuzati mai multi reprezentanti ai trustului Intact a fost trimis in judecata in aprilie 2013, inainte ca ea sa ajunga la sefia DNA.

 

"Cu referire la afirmațiile mincinoase și denigratoare făcute la emisiunile „În gura presei” și „Sinteza zilei”, transmise la data de 04.05.2016 la postul de televiziune Antena 3, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următorul punct de vedere al doamnei Laura Codruța Kovesi, procuror șef al DNA:


„Dosarul nr.129/P/2013, prin care mai multe persoane - directori și acționari ai Trustului Intact – au fost trimiși în judecată, a fost înregistrat la Direcția Națională Anticorupție la data de 24 aprilie 2013, înainte de numirea mea în funcția de procuror șef al DNA.


Atât la data înregistrării dosarului la DNA, cât și pe durata instrumentării acestuia, nu am cunoscut personal și nu am discutat cu nicio persoană din conducerea sau cu angajați/foști angajați ai companiei care este parte vătămată în dosar.

Rechizitoriul nu a fost confirmat de procurorul șef al DNA, ci de procurorul șef al Secției pentru combaterea corupției. 

Simpla împrejurare că, de-a lungul timpului, am avut relații personale cu persoane angajate la o societate comercială nu poate să afecteze imparțialitatea sau legalitatea unui dosar instrumentat de colegii mei din cadrul DNA.

Orice fel de atacuri defăimătoare la adresa mea, inclusiv a vieții mele personale, vor impune un demers ferm, prin folosirea căilor legale”. 

 

 

Mircea Badea:  M-am saturat de acuzatiile nesimtite ale acestei dudui

 

 In replica, Mircea Badea a afirmat joi, pe contul lui de Facebook, ca s-a "saturat de acuzatiile nesimtite" ale Laurei Codruta Kovesi si afirma ca o va da in judecata, dupa ce sefa DNA a avertizat, intr-un comunicat, ca "orice fel de atacuri defaimatoare" la adresa sa si a vietii sale personale "vor impune un demers ferm, prin folosirea cailor legale".

"Eu m-am saturat de acuzatiile nesimtite ale acestei dudui etern numita pe posturi. Ma lasa rece amenintarile ei. Mai mult, sa nu se mai deranjeze, EU O DAU IN JUDECATA! Poate o sa am noroc si o sa dau peste un judecator care nu joaca in 'campul tactic' al SRI. Semnat: un mitic fara blana pe organism", a scris Mircea Badea, pe contul lui de Facebook.

 

 

 

***

 

Noile probleme aparute intre sefa DNA si Antena 3 sunt legate de un dosarul de șantaj la reprezentanții companiei RCS-RDS in care DNA a cerut, in 13 aprilie 2016, pedepse cu executare. Procesul se aproprie de final, printre cei implicați în dosar fiind și Dan Voiculescu, condamnat deja la 10 ani de inchisoare cu executare in dosarul privatizarii ICA, si fiica sa Camelia.

 

Procurorii anticorupție cer pedepse de cel puțin cinci ani de închisoare cu executare pentru conducerea Antena Group și pentru fostul șef al Fiscului Șerban Pop.

 

Potrivit Digi 24, procurorii anticorupție susțin că directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, ar fi încercat, cu ameninţări, să îl convingă pe administratorul RCS & RDS să accepte un contract prestabilit, în valoare de 35 de milioane de euro, pentru retransmisia pe satelit a posturilor Antena Group. Potrivit stenogramelor care există la dosar, tot planul de șantaj era coordonat de Dan Voiculescu și de fiica sa, Camelia, judecați pentru complicitate la șantaj.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22