Irina Radu, noul presedinte al TVR, cu sprijinul PSD. PNL a boicotat votul

Vlad Toma | 10.05.2016

PSD si aliatii sai au reusit sa o voteze pe Irina Radu in functia de presedinte al TVR, existand 304 voturi pentru si 8 impotriva, in ciuda faptului ca PNL a boicotat acest vot.

Pe aceeași temă

 

PNL a boicotat sedinta nefiind de acord cu raportul dat de comisiile de cultura care au dat aviz pozitiv Irinei Radu, in timp ce Monica Ghiurco, propunerea CA al TVR, a primit aviz negativ, anunta Hotnews.

 

UPDATE Eugen Nicolaescu (PNL) a anuntat ca parlamentarii PNL vor iesi din sala si nu va exista cvorum de sedinta (conform Hotnews)

 

Monica Ghiurco fusese propusa din nou de angajatii TVR dupa ce a fost respinsa de Parlament cu o luna inainte.

 

In 30 martie, Consiliul de Administratie al TVR nu a reusit sa desemneze un nou presedinte-director general al televiziunii publice. Monica Ghiurco, reprezentantul salariatilor TVR, a avut atunci 6 voturi, la fel ca si Doina Gradea, reprezentantul PSD, ajungandu-se in aceasta situatie de egalitate din cauza absentei reprezentantului UDMR.

 

Noul CA il propusese cu o saptamana inainte pe George Orbean - nominalizat de Guvern - drept candidat pentru functia de presedinte-director general. PSD a anuntat insa ca nu-l va vota pe Orbean, Comisiile de Cultura dind un vot negativ.

 

Plenul comun al Senatului și Camerei Deputaților a respins in cele din urma propunerea de numire a lui George Orbean în funcția de președinte-director general al SRTv. Au fost 206 voturi “împotrivă” și 185 “pentru”.
 

In februarie, parlamentarii au votat pentru investirea lui George Orbean in functia de presedinte-director-general, dupa doua ore de la ora la care ar fi trebuit ca aceasta sedinta comuna de plen trebuia sa inceapa, insa votul nu a fost valabil intrucat nu a existat cvorum regulamentar - au fost 199 deputati si senatori, insa ar fi trebuit sa fie 272 prezenti la vot. Majoritatea parlamentarilor PSD nu si-au exprimat votul.

 

La audierile din comisiile de cultura, Orbean a primit aviz negativ, PSD anuntind ca nu-l va vota in plen. De altfel, Orbean s-a confruntat cu mai multe intrebari si comentarii ostile din partea mai multor parlamentari PSD si PNL.

 

Orbean a confirmat pentru HotNews.ro ca cei de la PSD si PNL i-au propus sa isi retraga candidatura, insa a refuzat.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22