Nicuşor Dan e cu 10,8% peste Cătălin Predoiu. Firea, pe primul loc. PNL atac furibund la Dan

Dora Vulcan | 20.05.2016

Un sondaj comandat de USB arată că Gabriela Firea e primul loc in cursa pentru Capitala, fiind urmată de Nicuşor Dan, candidatul USB. Cătălin Predoiu este abia pe locul al treilea, la mare distanţă de Firea. PNL a lansat un atac furibund la Nicusor Dan si a reclamat sondajele ”masluite” ale PSD.

Pe aceeași temă

 

 

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, ar obţine 37,5% la alegerile locale din 5 iunie, arată un sondaj TNS - CSOP, realizat la comanda USB. Firea este urmată de Nicuşor Dan (19,5%), iar candidatul PNL, Cătălin Predoiu, e clasat pe locul al treilea, cu 8,7%. La mică distanţă vine Robert Turcescu ( 8,4%), apoi Daniel Barbu şi Adrian Severin, cu procentaje de sub 5%.

 

Candidata PSD, Gabriela Firea, ar obţine cu peste 10 procente mai mult decât scorul Alianţei PSD-UNPR pentru Consiliul General, cotată cu 26,2% din voturile alegătorilor. PNL şi USB se luptă pentru poziţia a doua pentru Consiliul General, diferenţa dintre cele două partide fiind de doar două procente. PNL este cotat cu 18,5% , iar USB ar colecta 16,2% din voturile alegătorilor ce susţin că se vor prezenta la vot.

 

Rezultatele fac parte dintr-o cercetare TNS realizată la comanda USB în perioada 13-18 mai pe 800 de respondenţi cu drept de vot din Bucureşti. Interviurile au fost realizate prin metoda CATI Computer Assisted Telephone Interviews. Studiul este reprezentativ pentru populaţia Bucureştiului stratificată pe cote de gen, vârstă educaţie şi sector. Marja de eroare este de +/-3,5% la un nivel de încredere de 95%.

 


PNL, atac furbund la Nicusor Dan

 

„Domnul Nicuşor Dan nu este nici independent şi nu este nici măcar preşedintele partidului pe care zice domnia sa că l-a înfiinţat. Este un iepuraş împins în luptă de oamenii PSD. La solicitarea noastră domnul Nicuşor Dan a prezentat o parte din lista finanţatorilor săi, sperând să îi aleagă pe cei mai onorabili. Sunt onorabili, dar sunt ai PSD'', a susţinut purtătorul de cuvânt al PNL Bucureşti, citat de gandul.info. Cezar Preda a făcut referire la George Iacobescu şi la Iulian Stanciu.

 

„Vorbim de domnul Sir George Iacobescu care este unul dintre finanţatorii lui Nicuşor Dan, om de altfel foarte onorabil, dar după vizita lui Adrian Năstase în 2003 la Londra şi propunerea lui Dan Ioan Popescu de a candida în 2004 la funcţia de primar general al Capitalei din partea PSD pe care după mai multe discuţii a declinat-o s-a ivit şi posibilitatea ca după ce iese domnul Adrian Năstase preşedintele Românie, domnul Iacobescu să fie primul ministru al României din partea PSD. Nu am inventat-o noi (…) Al doilea onorabil pe care l-a prezentat ca finanţator domnul Nicuşor Dan, pe care şi noi îl considerăm foarte onorabil, este Iulian Stanciu, care este acum patronul Emag, dar sper că nu a uitat nimeni că este fondatorul ASESOFT, alături de Sebastian Ghiţă. Cred că nu mai trebuie spus care este opinia sa politică'', a explicat Cezar Preda.

 

PNL i-a adresat public lui Nicuşor Dan două întrebări: cum îşi explică faptul că „toate acţiunile domnie sale ca şef al unui ONG s-au îndreptat împotriva altor dezvoltatori imobiliari'' şi de ce nu publică întreaga listă a celor care i-au finanţat precampania electorală.

 

„Prin verificările noastre se arată că domnul Nicuşor Dan nu este transparent şi nu ştim ce ascunde. Există oare între finanţatori şi firme care au probleme acum, care sunt în atenţia opiniei publice? Îl somăm să facă publice aceste liste'', a conchis Preda.

 

Candidatul USB la Primăria Capitalei Nicuşor Dan a anunţat joi numele celor şapte mari donatori ai campaniei sale: George Iacobescu, Alexandru Lăpuşan, Horia Manda, Nicolae Raţiu, Iulian Stanciu, Camil Perian şi Florin Talpeş.

 

 

Liberalii merg cu jalba in protap la AEP

 

PNL a depus o sesizare la Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) prin care cere stoparea "tehnicilor de manipulare" a opiniei publice, prin "sondaje trucate", folosite de PSD in campania electorala, a afirmat Cezar Preda, purtatorul de cuvant al PNL Bucuresti, potrivit Agerpres.


"PSD vine cu trei lucruri importante: doi candidati - Gabriela Vranceanu Firea Pandele si Nicusor Dan, vine cu sondaje trucate, folosind aici pe domnul Pieleanu si domnul Palada, si mai vine, intr-un final, cu un program pentru Bucuresti plagiat", a declarat Preda.

El sustine ca "sondajele masluite" incalca legea.

"Platiti fiind, dau eronat orice cifra pentru a manipula si pentru a dezinforma opinia publica. Astazi am depus la AEP o sesizare in care am cerut sa asigure alegeri corecte, o informare corecta a cetatenilor pe toate canalele media si prin toate mijloacele permise de lege, inclusiv analizele sociologice. Trebuie sa punem punct acestor tactici, tehnici, strategii de campanie, bazate pe manipulare si dezinformare, incriminate in Codul civil roman. Aceasta este singura arma a PSD si a doamnei Firea", a spus liberalul.
 

 


 Nicusor Dan, pe Facebook:  Atacuri mizere



"Se pare ca am devenit tinta predilecta a atacurilor de campanie ale PNL. Sincer, ma asteptam la astfel de atacuri mizere mai degraba din partea PSD. Ei sunt mai obisnuiti cu astfel de calomnii. Cezar Preda, de la PNL, a facut astazi niste declaratii mincinoase despre mine si o parte dintre oamenii care ma sprijina. Oamenii pe care ii ataca Cezar Preda sunt antreprenori romani autentici, oameni ale caror profesionalism si onestitate au fost recunoscute in cele mai importante tari din Europa. Si da, sunt oameni care au ales sa vina alaturi de mine si care au avut curajul sa faca public faptul ca au sustinut financiar campania mea electorala.

Dar pentru ca Cezar Preda a lansat aceste acuzatii, voi lansa si eu un apel public catre Catalin Predoiu si Gabriela Firea. Va cer sa anuntati public care sunt cheltuielile pe care le-ati facut in campania electorala, care sunt veniturile si de unde ati luat banii. Uniunea Salvati Bucurestiul este singura formatiune care a facut publice toate informatiile legate de finantarea campaniei electorale. Va cer sa dati dovada de aceeasi transparenta."

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22