Perchezitii la locuinta lui Condrea. Procurorii fixeaza prejudiciul in dosar

Vlad Toma | 24.05.2016

Moartea patronului firmei Hexi Pharma, Dan Condrea, intr-un accident rutier care a avut loc duminica seara, continua sa starneasca reactii in spatiul public romanesc. Dincolo de scenariile posibile in privinta mortii acestuia, efectele disparitiei sale asupra dosarului dezinfectantilor diluati din spitalele romanesti vor fi extrem de importante. Procurorii vor avea mult mai greu acces la informatii extrem de importante pentru rezolvarea acestui dosar.

Pe aceeași temă

 

UPDATE: Procurorii fac perchezitii la locuinta lui Dan Condrea. Augustin Lazar, procurorul general al Romaniei, a declarat ca procurorii care se ocupa de acest caz vor fixa astazi un prejudiciu in dosarul dezinfectantilor, conform Mediafax.

 

Autopsia lui Condrea a fost finalizată ieri. Procurorii au cerut şi o analiza ADN, test care va fi făcut la Institutul de Medicină Legală Bucureşti si va fi gata in doua zile.


UPDATE - 23 mai, 17.36 - Victor Ponta il acuza pe presedintele Klaus Iohannis ca incearca sa musamalizeze cazul Hexi Pharma, potrivit stiripesurse.roPonta susține că lui Dan Condrea i s-a închis gura prin acest accident pentru a nu mai putea merge la Parchet să spună cine era, de fapt, în spatele său. ”Dacă tot chemi pe cineva mâine să-l reți, că primul impuls dacă știi că vei fi reținut este să fugi din țară, nu să te înfigi în primul pom. Am o certitudine: domnul Condrea nu va mai putea da declarații la Parchet să spună cine l-a susținut timp de 10 ani. Eu zic că la Colectiv a fost nevoie să moară oameni, acum a fost nevoie să moară Condrea, ca să nu mai meargă nimeni la Parchet. Dacă ați văzut, în noiembrie corupția ucidea. Acum, domnul Iohannis a făcut un efort intens de a mușamaliza această afacere. Am exact dovezile pe care le-a avut domnul Iohannis în noiembrie când a fost cazul Colectiv. Se va informa domnul Iohannis și vă va spune că s-a informat (...) Domnul Iohannis face un efort imens pentru a mușamaliza dosarul Hexi Pharma”, a declarat Victor Ponta.

 

UPDATE - 23 mai,16.40 Partenera de viaţă a patronului Hexi Pharma, Uliana Ochinciuc, a venit luni la sediul Serviciului de Medicină Legală Ilfov si a recunoscut cadavrul ca fiind al lui Dan Condrea, au declarat surse din cadrul Serviciului Medical Ilfov pentru MEDIAFAX. 

 

UPDATE - 23 mai -  "Ceea ce ma mira este ca se incearca gasirea unui raspuns doar din perspectiva a doua infractiuni: fie omor, fie accident din culpa care ar fi urmare a unei idei de sinucidere. Cred ca exista si a treia varianta care ar trebui, din punctul meu de vedere, cel mai in serios luata: determinarea sinuciderii, pentru ca suntem in prezenta unei afaceri foarte mari, de zeci de milioane de euro si in acesta afacere cel care a decedat a avut un monopol" - a spus Alexandru Lele, fost procuror anchetator la Parchetul Tribunalului Oradea intr-o declaratie facuta Digi FM.

 

UPDATE: 23 mai - Purtatoarea de cuvant a IPJ Ilfov, cea care a lansat, duminica seara, in presa primele informatii privind sinuciderea dedusa din lipsa urmelor de franare, inainte sa se faca expertiza tehnica a autoturismului pentru identificarea starii sale de functionare, a revenit asupra informatiei privind varsta decedatului. In primele declaratii ea a spus ca, potrivit actelor gasite in autoturism, decedatul avea 39 de ani. O investigatie Hotnews dovedeste ca decedatul avea, potrivit actelor depuse la Registrul Comertului, 41 de ani. Intervievata, a recunoscut ca "asa i-a spus un coleg" sa spuna. 

 

UPDATE: 23 mai, 14.45 - Parchetul General nu confirma identitatea lui Condrea, ca fiind persoana decedata in accidentul de duminica. Potrivit unor surse citate de Digi 24, Condrea ar fi vorbit la telefon in momentul accidentului. Procurorii merg in cercetare pe trei piste: sinuciderea, o mana criminala si defectiuni ale autoturismului. 

 

UPDATE:  23 mai -Monica Macovei, liderul M 10, a declarat, intr-un interviu pentru RFI, ca are dubii că persoana decedată in accidentul de duminica seara ar fi Dan Condrea, patronul Hexi Pharma.

 

UPDATE: 23 mai -Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anuntat astazi ca a preluat dosarul accidentului rutier in care a murit Dan Condrea.

 

UPDATE: 23 mai - Comisia de Control a SRI a redactat o solicitare catre serviciu in care solicita acestei institutii sa informeze daca a existat un filaj in cazul lui Dan Condrea, anunta Hotnews.

 

UPDATE: 23 mai - Medicii de la Serviciul de Medicină Legală din Ilfov fac astazi necropsia în cazul patronului Hexi Pharma, Dan Condrea, care si-a pierdut viata aseara în urma unui accident rutier. Procurorii au cerut si un test ADN, anunta Mediafax.

 

UPDATE: 23 mai - Augustin Lazăr, procurorul general al Romaniei, a declarat astazi că nu sunt indicii că patronul Hexi Pharma ar fi fost filat, deoarece nu era necesară o astfel de măsură, conform Agerpres.

 

 

 

 

UPDATE: 23.55 Cu putin inainte de miezul noptii procurorii criminalisti si politistii judiciari au parasit locul accidentului, de unde au ridicat toate probele necesare instrumentarii dosarului mortii care ridica deja numeroase semne de intrebare cu privire la faptul ca nu au fost gasite urme de franare.

 

UPDATE: 23.40 Parchetul Buftea a deschis dosar penal pentru ucidere din culpa. Este procedura formala prin care se fac cercetari pentru accidente cu deces. Incadrarea juridica poate fi modificata la preluarea dosarului de catre Parchetul General, transmite corespondentul Digi 24. 

 

UPDATE:  Ora 23:25: Dan Condrea urma sa fie audiat luni de Parchetul General in dosarul privind dezinfectantii diluati din spitale. Parchetul General incepuse urmarirea penala in rem pentru "zadarnicirea combaterii bolilor" si "falsificarea si substituirea de alimente sau alte produse" in cazul dezinfectantilor din spitale, iar Dan Condrea mai fusese audiat de doua ori in acest caz. (Digi 24) Agerpres da, pe surse, informatia ca de fapt Condrea avea sa fie pus luni sub urmarire penala. Intr-o antepronuntare, pe surse, a procurorilor care stiau dinainte ce vor dispune dupa audierea de luni a celui decedat duminica seara. 

 

Ora 22:55: Dosarul mortii lui Dan Condrea va fi preluat de Parchetul General de acelasi procuror care ancheteaza si dosarul privind dezinfectantii diluati din spitale fabricati de Hexi Pharma, a anuntat procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar. (Mediafax)

 

Ora 22:48: Unul dintre cei doi martori ai accidentului este audiat duminica seara de politisti. Politia din Ilfov spune ca ia in calcul "orice ipoteza".

 

UPDATE - Trupul lui Condrea a fost preluat la IML, dar cel mai probabil trupul sau nu va fi necropsiat in aceasta noapte pentru ca nu exista personal specializat care sa lucreze pe timpul noptii, transmite corespondentul Digi 24. 

 

UPDATE - Tudorel Butoi, psiholog criminalist a declarat duminica seara la Digi 24 ca modul in care arata caroseria nu exclude posibilitatea unui act criminal. 

 

Condrea a fost identificat de fosta sotie doar dupa haine si dupa masina inmatriculata pe numele tatalui sau, cadavrul sau fiind desfigurat total. 

 

Patronul Hexi Pharma se afla intr-o masina ce avea sigla firmei pe care o conducea. La fata locului se afla mai multe echipaje de politie si ambulante, insa medicii nu au mai putut salva viata soferului.

 

Masina lui Condrea este distrusa complet, iar cauza accidentului este viteza excesiva, spun politistii, care nu au gasit urme de franare la locul accidentului. 


Postul de televiziune Digi 24 a difuzat primele imagini de la locul accidentului, care arata ca masina care se presupune ca ar fi fost condusa de Dan Condrea este distrusa aproape in intregime.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22