Urmaşul lui Nichita va controla în continuare Iaşiul

Paul Balhuc | 24.05.2016

Ieşenii vor avea de ales din zece can­di­daţi la alegerile locale din 5 iunie, însă sondajele îi dau ca favoriţi pe re­pre­zentanţii celor mai mari două partide an­grenate deja în „lupta“ electorală: primarul interimar Mihai Chirica, de la PSD, şi directorul aeroportului, Marius Bodea, de la PNL.

Pe aceeași temă

 

 Chirica este angajat de 14 ani în primărie, până în 2012 fi­ind director tehnic, iar la alegerile lo­cale din urmă cu patru ani a fost ales vi­ceprimar USL din partea PSD. Ul­te­rior a preluat, interimar, conducerea primăriei după ce Gheorghe Nichita a fost nevoit să demisioneze din cauza pro­blemelor penale. Și cam toate son­dajele de opinie îl dau drept câștigător, chiar detașat. De partea cealaltă, Ma­rius Bodea este director al aeroportului tot din 2012, după ce preşedinte al Con­siliului Judeţean a fost ales liberalul Cristian Adomniţei, perioadă în care a condus proiectul de modernizare a ae­rogării, care în prezent se autosusţine fi­nanciar.

 

Marius Bodea a ales, pe lista de con­silieri, în mare parte tineri liberali, fără experienţă anterioară în administraţie, doar doi dintre ei fiind consilieri ju­de­ţeni în actualul mandat. De partea cea­laltă, Mihai Chirica are pe locurile eli­gibile opt actuali consilieri locali, ju­mă­tate fiind şi cadre didactice. La Pri­mă­ria Municipiului Iaşi candidează şi trei independenţi, respectiv IT-istul Andrei Postolache, deputatul Viorel Blăjuţ şi consilierul local Anca Preda. Postolache candidează independent în mod forțat, partidul pe care îl inițiase, „Pentru Iaşi“, neobținând validarea juridică în timp util. El a acuzat PNL că, printr-o „ma­ne­vră politică“, s-ar fi aflat în spatele con­testaţiilor depuse la tribunal îm­po­triva înfiinţării partidului, deoarece unul dintre contestatari este clientul avo­catului liberal Dragomir Toma­şeschi.

 

http://revista22.ro/files/news/manset/default/alegeri-iasi-mihai-chirica.jpg

Mihai Chirica

 

Recent, același Postolache a mai marcat o premieră în campania electorală lo­cală după ce a sesizat DNA cu privire la un posibil abuz în serviciu al lui Mihai Chirica. Postolache a considerat că edi­lul în funcţie şi-a însuşit în scop elec­toral un film de prezentare a pro­iec­tului de modernizare a râului Bahlui, realizat anul trecut de Primăria Iaşi din fonduri publice. Lista candidaţilor pen­tru Primăria Iaşiului este com­ple­tată de deputaţii Petru Movilă (PMP) şi Camelia Bogdănici (UNPR), fostul con­silier Radu Botez (ALDE), fostul de­pu­tat şi candidat la primărie Traian Dobre (PSRO) şi Cristian Cernescu (Forţa Mol­dova). În ceea ce priveşte partidele po­litice, diferitele sondajele de opinie re­le­vă că numai patru dintre ele ar depăși pragul de cinci procente, respectiv: PSD, PNL, PMP și ALDE.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22