80 de candidati la functia de primar se afla pe Lista Neagra a alegerilor locale 2016

Vlad Toma | 25.05.2016

Romania Curata a publicat lista neagra a alegerilor locale 2016, in urma unei analize a candidatilor pentru functia de primar in Bucuresti si in municipiile resedinta de judet. Pe lista se afla mai mult de 80 de candidati la functia de primar: 18 de la PSD, 15 de la PNL, 16 de la ALDE, 6 de la UNPR, 6 de la PMP, 3 de la UDMR, restul fiind independenti sau de la alte partide.

Pe aceeași temă

 

Lista neagra realizata de Romania curata poate fi consultata AICI

 

Initiativa pentru o Justitie Curata a realizat de asemenea o analiza a candidatilor la alegerile locale din iunie pentru a-i descoperi pe cei care au probleme penale. Ancheta realizata de Initiativa pentru o Justitie Curata, care acopera judetele Tulcea, Bacau, Alba, Satu-Mare, Valcea, Prahova, Dolj, Galati, Neamt, Gorj, Iasi, Constanta si Vrancea, poate fi accesata AICI.

 

Pe lista realizata de Romania Curata apar urmatorii candidati la Primaria Generala Bucuresti:

 

Adrian Severin, Partidul Dreptatii Sociale, din cauza condamnarii sale nedefinitive la trei ani si trei luni de inchisoare cu executare pentru luare de mita si trafic de influenta in februarie 2016, fiind acuzat ca a acceptat de la doi jurnalisti britanici promisiunea sumei de 100.000 euro pentru a depune anumite amendamente in comisiile de specialitate ale Parlamentului European.

 

Daniel Barbu, ALDE, pentru ca a avizat din partea Ministerului Culturii proiectul Rosia Montana si a semnat pentru demolarea Halei Matache. Al doilea motiv invocat este traseismul: Barbu a fost deja in Forta Democrata, PNL, PLR si acum e in ALDE.

 

Robert Turcescu, PMP pentru ca nu a semnat declaratia de integritate si, conform propriei sale declaratii, ar fi activat o perioada ca ofiter acoperit in presa al unui serviciu secret

 

Dintre candidatii la primariile de sector apar:

 

Popescu Dan Cristian, candidat PNL la sectorul 2, pentru ca e traseist, a trecut de la PNL (1990-1991), la PNTCD (1991-2001), apoi iar PNL (2010-2012), apoi Forta Civica (2012- 2014 ), apoi iar PNL (din 2014). Este mentionata de asemenea averea mare a acestuia.

 

Robert Negoita, candidat PSD la sectorul 3, din cauza datoriilor sale la ANAF de 236 milioane lei si pentru ca este urmarit penal de DNA pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala in forma continuata.

 

Cristian Petrescu, candidat PMP la sectorul 3, din cauza unor contracte pe care le-a avut atat el cat si sotia sa.

 

Elena Petrescu, candidat ALDE la sectorul 3, din cauza unei datorii de 8.000 lei catre ANAF.

 

Razvan Sava, candidat PNL la sectorul 4, din cauza unor suspiciuni de coruptie si a averii sale.

 

Marian Vanghelie, candidat al Partidului Dreptatii Sociale la primaria sectorului 5, pentru ca a fost arestat preventiv si arestat la domiciliu in dosarul in care a fost trimis in judecata pentru luare de mita. Are o datorie la ANAF de 87.559 lei.

 

Florea Daniel, candidat PSD la sectorul 5, din cauza legaturilor sale cu dosarul „Valiza“ al lui Gigi Becali.

 

Gabriel Mutu, candidat PSD la sectorul 6, deoarece a fost pus sub urmarire penala de DIICOT in anul 2014, in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani in care a fost retinut fostul ziarist Dragos Nedelcu.

 

Criteriile de integritate pe care se bazează lista sunt urmatoarele:

 

Nu este și nu a fost implicat(ă) în comiterea de infracțiuni sau cazuri de corupție, nu a fost condamnat(ă) și nici nu este trimis(ă) în judecată pentru astfel de fapte;

Nu este și nu a fost implicat(ă) în obținerea unor avantaje (ne)patrimoniale nejustificate și nici în cazuri de conflict de interese;

Nu este și nu a fost implicat(ă) în migrații politice/ traseism, nici în comportamente de încălcare a moralei publice în exercitarea unor funcții publice;

Nu este și nu a fost implicat(ă) în promovarea unor valori, poziții sau proiecte care contravin statului de drept;

Nu a ocupat funcții de conducere în fostul PCR, nu a fost informator (informatoare) și nu a făcut parte din fosta Securitate, nu este și nu a fost ofițer, agent sau angajat/colaborator în orice formă în actualele servicii secrete;

Nu a promovat și nu promovează discurs discriminatoriu, bazat pe ură.

 

Lista integrala poate fi consultata AICI.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22