Catalin Predoiu: Nicusor Dan mi-a spus că nu ține neapărat să fie primar general

Vlad Toma | 03.06.2016

Catalin Predoiu, candidatul PNL la primaria Bucurestiului, a declarat aseara, la Antena 3, ca Nicusor Dan, candidatul USB nu tine neaparat sa castige primaria Capitalei, proiectul sau fiind legat de alegerile parlamentare.

Pe aceeași temă

 

"Proiectul USB nu este pentru Capitală, este un proiect construit pentru parlamentare. Ni s-a spus clar acest lucru. La un moment dat am spus că e posibil ca, mergând în paralel, să ne oprim reciproc. Și mi-a dat un răspuns deconcertant. A spus Nicușor Dan că nu ține neapărat să fie Primar General. 

 

Eu am intrat determinat să fac acest lucru. Una e să blochezi un proiect, alta este să intri în groapa cu lei și să te lupți cu ei. Și fără un partid în spate. Eu am un partid în spate, care se reformează. Și doamna Firea are un partid în spate, dar care nu se reformează. Anturajul contează și doamna Firea are un partid nereformat în spate. Ori aici noi avem toate garanțiile să nu se mai facă astfel de greșeli,” a spus Predoiu, la Antena 3.

 

In urma esecului la care s-a ajuns in privinta unei eventuale intelegeri pre-electorale intre candidatii PNL si USB, cei doi au inceput sa se atace pe diferite subiecte.

 

Zilele trecuta, Nicusor Dan a anuntat public ca, potrivit unui raport al Curții de Conturi, firma de avocatură a socrului lui Cătălin Predoiu are contracte de milioane de euro cu Primăria Capitalei semnate în mandatul lui Sorin Oprescu, contracte care „acționează tocmai împotriva interesului municipiului București.”

 

"Alegatorii care nu vor ca PSD sa castige Bucurestiul trebuie sa stie ca eu nu l-am atacat niciodata pe Catalin Predoiu. El face asta de cand a intrat in campania electorala. Ultima lui acuzatie, privind o eventuala intelegere intre mine si Gabriela Firea, este o minciuna ordinara. Am spus de multe ori ca nu voi face nicio intelegere cu PSD, cel mai corupt partid din Romania. Mi-am dorit sa ajung la o forma de intelegere cu PNL, pentru a unifica voturile de Dreapta, dar Catalin Predoiu este principalul obstacol in calea oricarei colaborari. Candidatura lui nu este una dezinteresata.

 

Potrivit unui raport al Curtii de Conturi, firma de avocatura a socrului lui Catalin Predoiu are contracte de milioane de euro cu Primaria Capitalei semnate in mandatul lui Sorin Oprescu, contracte care "actioneaza tocmai impotriva interesului municipiului Bucuresti".

 

Domnul Predoiu ma acuza pe mine de colaborare cu PSD, cand aceeasi firma de avocatura a avut contracte cu statul in vreme ce seful guvernului era Victor Ponta. Catalin Predoiu nu are ce sa caute la Primaria Capitalei. El face rau PNL si, cat timp ramane in cursa electorala, da o sansa in plus PSD sa castige Primaria Bucuresti. Singurul candidat care nu a facut si nu va face niciodata vreo intelegere cu PSD sunt eu."

 

Predoiu i-a raspuns acestuia: ”Cu referire la această acuzaţie mincinoasă, domnule Dan (care pretinzi simultan că nu mă ataci) cum că aş avea interese legate de Primaria Municipiului Bucureşti, îţi comunic că nu am fost niciodată angajat ca avocat al Primariei Generale, că nu am nicio referire cu firma despre care faci vorbire, iar pentru orice nelămuriri legate de mandatul domnului Oprescu şi contractele încheiate de acesta, să te îndrepţi cu întrebări şi atacuri asupra domnului Oprescu, domnului Ponta şi PSD, care l-au susţinut pe Oprescu. Nicuşoare, încearcă să ataci PSD-ul, nu-ţi va cădea limba, cel mult ceva sprijin! Schimbă-ţi firea!”

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22