IRES: Cine cistiga primariile marilor orase si sectoarele Bucurestiului

Fara Autor | 03.06.2016

Mai sunt doar doua zile pana la alegerile locale. Cel mai recent sondaj realizat de IRES la comanda Digi24 arata ca sunt orase unde castigatorul este clar.

Pe aceeași temă

 

 

 

Timisoara 

 

La Timisoara cele mai multe sanse le are actualul primar, Nicolae Robu (PNL), care ar fi votat de 38% dintre timisoreni. Acesta este urmat de Florica Birsaseteanu (PSD), cu doar 5% si independentul Adrian Romita, 3%.


Cluj


La Cluj Napoca tot primarul in functie are cele mai multe sanse. Emil Boc (PNL) are sprijinul a 42% dintre cetateni, iar pe locul doi si trei se afla independentul Octavian Buzoianu (17%) si, respectiv, Liviu Alexa (Miscarea Liberala).


Iasi


31% dintre ieseni il prefera pe Mihai Chirica (PSD), iar 12% il vor pe Marius Bodea (PNL), in timp ce 5% au sustinut ca l-ar vota pe independentul Andrei Postolache.


Brasov


Cel mai mare punctaj ar urma sa il obtina, potrivit sondajului IRES, actualul primar al Brasovului, George Scripcaru, care ar fi votat de 74% dintre alegatorii orasului de sub Tampa. Social-democratul Razvan Popa ar urma sa obtina doar 7%, iar independentul Mihai Sturzu s-ar clasa pe locul trei cu 5%.


Craiova 


Lia Olguta Vasilescu (PSD) are cele mai mari sanse sa redevina primar al Craiovei, 42% dintre cei care au raspuns la sondaj au declarat ca ar vota-o. Locul doi este ocupat de Pavel Badea (PNL), cu 8%, iar pe locul trei s-a clasat Florentin Gust (PSRO), 3%.


Constanta


20% dintre constanteni l-ar alege duminica pe Decebal Fagaras (PSD), 13% pe Vergil Chitac (PNL) si pe locul trei sunt la egalitate cu un procentaj de 4% Claudiu Palaz (PMP) si Christian Gigi Chiru (ALDE).

 

 


Sectoarele Bucurestiului
 

Surprize in cele mai recente sondaje IRES, date publicitatii cu doar cateva zile inainte de alegerile de duminica. In Capitala, am putea avea doi independenti la primariile de sector.

In plus, trei edili care sunt deja in functie - Robert Negoita, Daniel Baluta si Marian Vanghelie - ar putea obtine un nou mandat, conform sondajelor IRES realizate la comanda Digi 24 si citate de News.ro.

 


Sectorul 1

La sectorul 1, pentru fotoliul de primar pe primele trei locuri sunt clasati: Dan Tudorache (PSD+UNPR) -22%, Alexandru Nazare -16% si Clotilde Armand (USB) -12%. Pentru Consiliul Local, primele formatiuni politice sunt PSD+UNPR -24%, PNL -20% si USB -12%.


Sectorul 2


Pentru postul de primar la sectorul 2, cele mai mari sanse le au Dumitru Pelican (PER) -16%, Dan Cristian Popescu (PNL) -13% si Mugur-Mihai Toader (PSD) -13%. La Consiliul Local cel mai bine plasati sunt PSD+UNPR-25%, PNL-14% si USB-8%.


Sectorul 3


In sectorul 3, Robert Negoita (PSD+UNPR) are sanse ca fie reconfirmat primar cu 55% din optiuni, urmat de Cristina Pocora (PNL) -5% si Roxana Wring (USB) -4%. Pentru Consiliul Local cele mai multe optiuni ar putea merge catre PSD+UNPR -35%, PNL -12% si USB -7%.


Sectorul 4


Primarul interimar al sectorului 4, Daniel Baluta (PSD+UNPR) este cotat la 19% din optiuni, urmat de Razvan Sava (PNL) -13% si Ovidiu Zara (Miscarea Liberala) -7%. Primele trei partide in optiunile pentru consiliul local sunt PSD+UNPR-21%, PNL-18% si USB-9%.


Sectorul 5


In sectorul 5, conduce in optiunile alegatorilor Marian Vanghelie (PDS) -15%, secondat de Ovidiu Raetchi (PNL) -12% si Daniel Florea (PSF+UNPR) -11%. Viitorul consiliu local va fi dominat de PSD+UNPR -23% si PNL -18%, insa o pondere de 9% din voturi va merge catre candidati independenti.


Sectorul 6 


Tot un independent, Stefan Florescu, este pe primul loc pentru postul de primar al sectorului 6, cu 18% din optiuni. El este urmat de Gabriel Mutu (PSD) -14% si Stefan Enache (PMP) -6%. Pentru Consiliul Local, cea mai mare parte a optiunilor vor merge catre PSD+UNPR -21%, PNL -15% si USB -6%.

 

 

Sondajele pentru fiecare sector au fost realizate in ultima decada a lunii mai si au o marja de eroare de 3%. In rezultate sunt incluse si procentele indecisilor, ale absenteistilor si ale celor care nu au dat un raspuns la intrebarea legata de intentiile lor de vot.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22