Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Masinaria de votat, record: 830 de voturi pe ora pe liste suplimentare
- - - -
2016-06-05
Locale 2016
0

Alianța “Pentru Craiova”, formată din M10 și PNȚCD, i-a solicitat IPJ Dolj verificarea listelor suplimentare de votanți pentru Municipiul Craiova. In judetul Dolj s-au inregistrat peste 830 de voturi pe oră pe listele suplimentare, adică persoane care nu au carte de identitate în localitatea în care votează, ci doar vize de flotant.

 

 

 

 

 

În Dolj, de la deschiderea urnelor până ora 13.00, au votat 4.714 de persoane pe listele suplimentare, adica peste 830 de persoane pe oră. Cei mai mulți dintre acești votanți s-au înregistrat în Craiova, informeaza un comunicat al aliantei primit la redactia Revistei 22. 

 

 

Un număr ridicat de votanți pe listele suplimentare se înregistrează, potrivit datelor publicate în timp real pe site-ul Biroului Electoral Central și în județele Olt, Bihor, Teleorman, Giurgiu, unde peste 3.000 de persoane au votat în fiecare dintre aceste județe pe liste suplimentare până la ora 13.00.

 

"În marile centre universitare, așa cum sunt București, Cluj-Napoca, Iași sau Timișoara, poate să fie explicabil un număr ridicat de persoane pe listele suplimentare. Ne întrebăm, însă, ce ar fi putut determinata un număr atât de mare de votați pe liste suplimentare în județe precum Olt, Teleorman, Dolj, Giurgiu sau Bihor", se intreaba alianta amintita. 

 

Alianta solicita ministerului de Interne "să declanșeze imediat anchetarea cazurilor de fraudă de acest tip. Atragem public atenția că există suspiciuni majore că metoda flotantul înlocuiește metoda autobuzul și este o sursă de fraudare a alegerilor, similară cu turismul electoral", se mai spune in textul comunicatului. 
 

TAGS : alegeri locale alianta pentru craiova m10 pntcd dolj craiova bec metoda flotantul
Comentarii
Total 0 comments.
Recomandari
2393
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22