Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Electoratul lui Firea:49% peste 60 de ani, 66% cel mult liceul. Dan:72% studii superioare
- - - -
2016-06-07
Locale 2016
14

Conform unui exit-poll realizat de IRES pentru DIGI 24, Gabriela Firea a fost votata in special de bucurestenii de peste 60 de ani, in timp ce Nicusor Dan a atras mai mult votul tinerilor a caror varsta este sub 39 de ani.

 

49% dintre bucurestenii de peste 60 de ani au votat-o pe Firea, ea fiind votata de doar 8% dintre tinerii intre 18 si 29 de ani, conform sondajului prezentat de Digi 24.

 

Nicușor Dan a fost votat in primul rand de tinerii între 30 și 39 de ani, in proportie de 32%, si de cei între 18 și 29 de ani, in proportie de 19%. Dan a atras doar 14% din voturile bucureștenilor în vârstă de peste 60 de ani.

 

Candidatul USB a fost votat de 51% femei și 49% bărbați in timp ce Firea a fost aleasa de 45% bărbați și 55% femei.

 

26% dintre alegătorii Gabrielei Firea au cel mult 10 clase sau școală profesională, 42% au absolvit liceul sau o școală post-liceală si doar 32% au făcut o facultate.

 

72% dintre alegătorii lui Nicușor Dan au studii superioare, 23% sunt absolvenți de liceu sau postliceală și doar 5% au cel mult 10 clase sau școală profesională.

 

TAGS : alegeri bucuresti nicusor dan gabriela firea studii varsta
Comentarii
CHARLIE 2016-06-12
Se pare ca multi babalaci inculti au votat-o pe Firear......
X MEN 2016-06-09
Asa au procedat cei tineri si cu Iohannis si dupa 6 luni au inceput sa-l injure si sa-l discrediteze. Tare mi-i ca tinerii de azi sunt ca decreteii lui Ceausescu, adeca li se pare ca tot ce zboara se mananca
Cosmin-M 2016-06-09
Doar puțină materie cenușie să ai și imediat nu mai votezi pesedeu'
SYMY 2016-06-08
Intelectualii(cu diploma de 2000 pe an) si tinerii frumosi si liberi au votat pe Johannis si ia uite ce bine o ducem,mai ales ei intelectualii si tineretul ,salarii de mizerie fara case si locuri de munca...
Alex 2016-06-08
Pe vremuri, cine avea liceu era "cineva". In ziua de azi, orice tanar termina o facultate (de doi lei) si ajunge "nimeni". Facultatilor de azi li se spune "X si zero", "abc" pentru ca examenele se dau prin teste grila. Eu am curajul denumesc aceste facultati "scoli profesionale".
Pampon 2016-06-08
Sa intelegem din articol ca votul celor crezuti inteligenti se pune dublu? Ce e ciudat ca majoritatea celor ce reusesc in afaceri nu titluri onorifice si studii prea inalte. Adaptabilitatea nu e apanajal inteligentei autor ratat de articole nesemnate?
FURACIOSU' 2016-06-09
Tipule, absolventii de studii superioare nu sunt neaparat mai inteligenti. Iar absolventii de studii superioare nu sunt neaparat absolventi reali. Ca "particularele" au scos idioti cu diploma pe banda rulanta.

La fel a avea bani nu inseamna neaparat inteligenta.

Iar coeficientul de inteligenta, acel IQ, nu garanteaza succesul. Succesul vine dintr-un cumul de calitati, unde IQ nu e cea mai importanta calitate.

NICUSOR DAN SUSTINE CA E NASOALA CORUPTIA SI CA NU VA FURA.
Iar idiotii cu diplome cred utopia asta.

FIREA NU SUSTINE CA E NASOALA CORUPTIA SAU CA NU VA FURA.
E logic ca e mai aproape de realitate. Furturile si coruptia vor continua oricum.

CE NU REUSESC SA INTELEG, E CUM DE ROMANII SUNT ATAT DE INGRATI?
TOTI FURA SAU AU FURAT. FURTUL E SPORT NATIONAL.

DE CE NU ADMITEM ASTA O DATA PENTRU TOTDEAUNA????
NE PLACE SA FURAM, PROBABIL CA E RAU, DAR ASTA DOAR DACA ESTI PRINS.

SI POLITICIENII NE FURA LA RANDUL LOR CU TAXE ILEGALE SAU ABUZIVE.

DECI VORBA UNUI PRIETEN, CE MAI FURAM AZI? :))))
dumitru 2016-06-07


La alegerile parlamentare din toamna romanii nu vor mai alege
politic, adica intre Stanga si Dreapta, ci vor vota civic Alianta
Anti-Mafia care va propune societatii romanesti SCHIMBAREA actualei
clase politice mafiote, cu o clasa politica Responsabila!

Aceasta SCHIMBARE se poate face conform celor prezentate in "APELUL, fostului
detinut politic Dumitru Rizoaica, pentru SCHIMBAREA clasei politice
mafiote din Romania", care este postat in Grupul public "Alianta
Anti-Mafia", de pe Facebook!

A se vedea si textul, /// INVITATIE,
adresata partidelor politice "mici" ///, postat in Grupul public
"Asociatia Romanilor Patrioti", de pe Facebook!
monel 2016-06-07
Propun ca data viitoare, pentru o statistica exacta in ceea ce priveste varsta si nivelul de educatie, sa-si treca toti numele pe buletinul de vot, iar cei care nu stiu sa scrie sa puie deshtu', anexand si copii dupa diploma de studii. Daca nu au diploma, merge si cu declaratie de minim 4 clase primare.
Diavolul se ascunde în detaii 2016-06-07
A. (72% din 30% din 33%) din. TOTAL bucureșteni cu drept de vot face un solid 7%.
Doar curios, ce % din bucureștenii cu drept de vot au studii superioare ?

B. pe cifre, Firea a fost votată de cca 54 000 de bucureșteni cu studii superioare, Nicușor D de cca 85 000. ...
sau uite așa diferența 72-32% = 40% se cam mărește ... spre 57%
monica opre 2016-06-07
Ma intreb de ce e jignitor sa ai studii liceale si o anumita varsta? Daca Studiile superioare ar avea mai multa consideratie pentru liceale si o anumita varsta cred ca ar avea mai mult de castigat . Cunosc destule persoane cu studii superiore cu un nivel de cultura si civilizatie mult inferior celor cu liceu! Nu cred ca studiile superioare=destept ci cred ca fiecare alegem un drum in viata nu pentru ca suntem prosti . Cum ar arata lumea daca toti am fi doctori,avocati,ingineri... Avem fiecare cate un talent ,care un har si ne urmam calea. Nu cred ca bunul simt ,cultura generala,omenia,se invata in facultate. Imi cer scuze daca am jignit pe cineva,nu am dorit decat sa nu mai fiu jignita si sa nu mi se mai puna in carca mizeriile din aceasta tara. Pot spune in apararea mea ca cei care o conduc au studii superioare!
marian 2016-06-08
corect si la subiect comentariul dv. cei cu varsta aproape de 60 ani si vezi doamne si fara studii superioare purtam vina la tot ce se intampla in tara asta cand au loc alegerile. este plin internetul de articole si acuze aduse celor care vezi doamne nu au studii si sunt ca varsta peste 50-60 ani. vina nu este a noastra ci a celor care candideaza . sau poate nici a lor. e greu sa castigi in fata lipitorilor corupte din tara asta. detin controlul in toate structurile in tara asta. au facut toate tipurile de aliante ca sa castige alegeri . arunca la inaintare un candidat tip actor ca prinde bine iar in spatele lor sunt ele lipitorile.
Adrian 2016-06-07
Catre Doina: Nu, nu reiese aceasta informatie din context, este gresit ceea ce spuneti. Nu este vorba de 14% din votantii lui ND au peste 60 de ani, 32% din votantii lui ND au intre 30-39 de ani si 19% din votantii lui ND au intre 18-29 de ani. De unde ar rezulta cei 35% ca si votanti ai lui ND intre 40 si 60 de ani.
Cifrele se refera la 14% din participantii la votul de duminica cu peste 60% au votat cu ND. Dar asta nu inseamna ca ei au reprezentat 14% si din votantii lui ND. La fel, 32% din votantii de duminica cu varsta intre 30-39 de ani si-au pus stampila pe ND, si asa mai departe cu celelalte categorii. Mai simplu spus, procentele se refera la categorii din totalul votantilor, nu din votantii strict ai lui ND.
2na 2016-06-07
as sublinia o informatie care rezuilta doar din context: 35% din votantii lui ND au intre 40 si 60 ani. Hmm, nu tinerii frumosi si hipsteri sunt votantii lui ND?
Total 14 comments.
Recomandari
52059
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22