Tensiuni in PNL: Gorghiu si Blaga, la Cotroceni. Se cere capul lui Bolojan, seful campaniei

Vlad Toma | 08.06.2016

Alina Gorghiu, co-președintele PNL, a anuntat aseara, la Realitatea TV, ca toti președinții organizațiilor de sector din București și-ar fi depus mandatele, din cauza rezultatelor alegerilor. 5 dintre acestia au demisionat in cele din urma, doar Anca Boagiu ramanand in functia de presedinte al PNL sector 2.

Pe aceeași temă

 

UPDATE: Adriana Săftoiu sare in apararea lui Bolojan: „Ar fi nedrept să spunem că Bolojan ar fi singurul vinovat. E discrepanţă între rezultatele pe ţară şi Bucureşti. O bună parte din decizii nu-i aparţin lui Bolojan, iar scorul la Oradea - pe primul loc - îl face unul dintre cei care a contribuit mult la scorul nostru naţional. Mi se pare puţin exagerat să-i ceri primarului Bolojan demisia,” a declarat Săftoiu, la Digi24.

 

UPDATE: Alina Gorghiu și Vasile Blaga merg la Cotroceni pentru o intalnire cu presedintele Klaus Iohannis, in contextul esecului inregistrat de PNL la alegerile locale, conform unor informatii prezentate de stiripesurse.

 

UPDATE:  Liderii PNL din 5 sectoare ale Bucurestiului au demisionat. Singura ramasa in functie este Anca Boagiu, liderul PNL sector 2. Liberalii cer demisia lui Ilie Bolojan, seful campaniei electorale la alegerile locale, anunta Hotnews.

 

Miercuri, la ora 15:00, liderii PNL se reunesc la sediul partidului pentru o sedinta a Biroului Politic National, in care vor decide cine va conduce filialele din Capitala si care este strategia pentru parlamentarele din toamna pentru a evita repetarea rezultatelor nefericite de la locale. Tensiunile in PNL s-au acumulat dupa esecul din Bucuresti.

 

Demisia lui Predoiu nu a rezolvat situatia, mai multi membri PNL cerind demisia lui Gorghiu si Blaga, connsiderati vinovati pentru politica partidului, si organizarea unui Congres. Sansele sunt insa mici, cei doi co-presedinti au refuzat organizarea unui Congres cu argumentul ca la nivel national scorul PNL este unul bun, ba chiar ”istoric”.

 

Gorghiu a precizat sa partidul va intra in procedura urgenta de selectare a unor noi presedinti de sectoare dar si a unui nou presedinte PNL Bucuresti, dupa demisia lui Catalin Predoiu.
 

"Cei șase și-au depus mandatul, le mulțumesc pentru activitate, până pe data de 15 iulie vom avea președinți la organizația de București, la sectoare și vom unifica cele 20 de filiale cu copreședinți", a declarat Gorghiu, conform Realitatea Tv.

 

Conform stiripesurse, mai multi presedintii PNL de la sectoare au respins afirmatiile Alinei Gorghiu, anuntand ca nu si-au dat demisia. Marius Rogin, președinte PNL Sector 4, a spus ca ”doamna Gorghiu minte! Nu mi-am prezentat nici o demisie... Daca conducerea partidului consideră că rezultatele au fost slabe să decida cei doi copreședinți, dar le reamintesc că decizia politică de a-l avea candidat pe Răzvan Sava le apartine.”

 

Cristi Olteanu, președinte PNL Sector 5 a spus ca a ”avut o discuție cu doamna co-președinte despre depunerea mandatului și am spus că sunt de acord în semn de solidaritate, dar numai dacă în prealabil toți ceilalți 5 președinți de la sectoare vor face același gest.”

 

Anca Boagiu, președinte PNL Sector 2 a anuntat de asemenea ca nu si-a depus demisia. 

Florin Alexe, președinte PNL Sector 3 a spus ca ”a avut o discuție și am spus că voi face un pas în spate, dar nu mi-am depus demisia.”

Mihai Voicu, președinte PNL Sector 1, a transmis de asemenea ca nu a demisionat.

 

Co-presedintele PNL a mai spus ca locul lui Predoiu la sefia PNL Bucuresti ar putea fi luat fie de Adriana Săftoiu, fie de Cristian Bușoi sau Teodor Atanasiu.

 

 "Noi nu am putut să ne bucuram de rezultatul la nivel naţional, tocmai din cauza rezultatului de la Bucureşti. Mâine la BPN va avea loc o discutie cu fiecare şef de organizaţie, pentru a vedea ce se poate face pentru a obţine funcţia de preşedinte de CJ, dacă se poat face majorităţi cu UDMR în anumite judeţe. Spre exemplu la Cluj sau la Satu Mare", a mai spus Gorghiu, Realitatea tv.

 

Catalin Predoiu, candidatul propus de PNL pentru functia de primar general al Bucurestiului la alegerile locale care au avut loc duminica, a anuntat luni ca si-a dat demisia din functia de sef al PNL Bucuresti.

 

"Am depus mandatul de Președinte al Filia­lei PNL București. Mulțumesc încă o dată ­tuturor celor care m-au sprijinit cu gând­ul sau cu fapta, tuturor celor care mi-au­ acordat votul. Îi asigur că nu le-aș fi ­risipit speranțele și încrederea", a transmis Predoiu.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22