Fără Marea Britanie, UE ar fi mai puțin liberală

David Mcallister | 14.06.2016

Pe aceeași temă

1. Din 1973 încoace, Marea Britanie a in­fluențat pozitiv UE. Fără Marea Bri­tanie, UE ar fi mai puțin eficientă și mai puțin liberală. Dar fără UE, Marea Britanie ar fi mai săracă eco­nomic și ar avea mai pu­țină putere din punct de vedere po­li­tic. Fără Marea Britanie, Uni­u­nea Europeană ar fi foarte diferită. Marea Bri­tanie este mai pu­ternică, mai sigură și în general îi e mai bine ca membră a unității în diversitate pe care o reprezintă UE.

 

2. Pentru a soluționa cri­za migranților, sta­te­le membre trebuie să colaboreze și să gă­sească o soluție comună. Ultima pro­punere a Comisiei Europene este un bun punct de plecare. Trebuie să exis­te o distribuție corectă a refugiaților, iar protecția UE asupra frontierelor noastre externe trebuie îmbunătățită.

 

3. Comisia Europeană dis­pune de un me­ca­nism comercial de­fen­siv eficient, pentru a garanta protecția in­dustriei noastre îm­po­triva dumpingului din China. Atâta timp cât China nu îndeplinește cele cinci criterii ce­ru­te de UE pentru acor­darea statutului de eco­nomie de piață, Uni­u­nea Europeană  ar tre­bui să utilizeze o me­todologie non­stan­dard în investigațiile an­ti­dumping și anti­sub­venționări asupra importurilor chi­neze, pentru a de­ter­mina com­pa­ra­bilitatea prețurilor și pentru a proteja locurile de muncă din industria eu­ro­peană a oțelului.

4. Rusia trebuie să se retragă din Cri­meea și să permită Ucrainei să reia con­trolul asupra teritoriului său, dacă vrea să-și îmbunătățească relațiile cu UE. Este întotdeauna important să se mențină canale deschise pentru dis­cu­ții și convorbiri bilaterale, dar Rusia a în­călcat în mod clar legile inter­na­țio­nale.

 

5. UE are nevoie de o politică externă și de securitate co­mu­nă, care să-și merite cu adevărat nu­mele.

 

6. Consiliul European de la Salonic, din iunie 2003, a afirmat că viitorul ță­ri­lor din Balcanii de Vest este în Uni­u­nea Europeană. Aderarea acestora demonstrează că ușa rămâne deschisă pentru toate țările europene care pot îndeplini criteriile. Fostele republici iu­goslave Macedonia, Muntenegru și Ser­bia au primit deja statutul de țară candidată, iar UE a decis să aibă re­la­ții mai strânse cu Bosnia și Herțe­go­vi­na, cu Albania și cu Kosovo. //

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22